Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ομελέτα με "ταλιατέλες" καρότου - Omelet with carrot "tagliatelle"


Θα χρειαστούμε (για 2 μερίδες):  (in english see below)
4 Αβγά.
4 Καρότα.
Φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας, περίπου όσο 4 μανιτάρια portobello.
Δυο φέτες γαλοπούλα καπνιστή.
Δύο πρέζες μαϊντανό (προαιρετικά).
1 κουταλιά γλυκού αλάτι.
2 πρέζες πιπέρι.
1 μικρή μερίδα γάλα εβαπορέ.
1 κουταλιά σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με τον αναδευτήρα, σε ένα μπολ, τα αβγά με το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγανάκι που έχει κάψει το λάδι, ρίχνουμε το μείγμα.
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα με τον αποφλοιωτή λαχανικών. Πετάμε τις φλούδες , ξεπλένουμε τα καρότα και με τον αποφλοιωτή ομοίως, κόβουμε τα καρότα σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες, οι οποίες θυμίζουν οπτικά τα ζυμαρικά τύπου ταλιατέλεςτα
Τα προσθέτουμε επάνω στο μείγμα που τηγανίζουμε, χωρίς να ανακατέψουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από την κάτω πλευρά (η επάνω δίνει την αίσθηση του ωμού).
Με ένα πιρούνι, κλείνουμε την ομελέτα σαν φάκελλο κι αφήνουμε λίγο ακόμη να ψηθεί (τόσο ώστε να ψηθεί ελαφρώς και το εσωτερικό μείγμα).
Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και κόβουμε απευθείας σε κομματάκια, χωρίς όμως να κόψουμε το καρότο το οποίο αφήνουμε να φαίνεται σαν ταλιατέλες :)

Καλή σας όρεξη!!!

Ιστορία της ιδέας: Ε τώρα, πώς ξεκίνησε η ιδέα της ομελέτας; όπως και της πίτσας, όπως και της παέγιας και πάει λέγοντας... ρίχνουμε στο μείγμα ότι υπάρχει στο ψυγείο και βουαλά, ναι αλλά... με λίγη περισσότερη φαντασία μπορεί να γίνει ένα μίνι γκουρμέ πιάτο στο σπίτι, γιατί όχι;;; Τον τρόπο για να κάνω σκεπαστή μια ομελέτα μου το έμαθαν οι γονείς μου, κι εκείνοι με τη σειρά τους το έμαθαν από τους φίλους μας στη Γαλλία τα χρόνια που μέναμε εκεί. Είναι ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους παρασκευής της!!!

2012_Δήμητρα Παπαδοπούλου

----------------------------------------------------------------------------------------------

We will need (for 2 servings):

4 Eggs.

4 Carrots.

Fresh mushrooms of our choice, an amount approximately equal to 4 portobello mushrooms.

Two slices of smoked turkey.

Two parsley pinches (optional).

1 tbsp of salt

2 pinch of pepper.

1 small serving of evaporated milk.

1 tablespoon extra virgin olive oil.


Implementation:

Whisk the eggs with the salt, pepper, milk and parsley in a bowl.

Add the mushrooms and turkey to chunks and mix.

In a frying pan that has burned the oil, pour the mixture.

Peel the carrots with the vegetable peeler. Peel the peels, rinse the carrots, and with the peeler, cut the carrots into thin strips that resemble the tagliatelle pasta visually.

Add them to the frying mixture, without stirring.

We extinguish the fire.

Allow the omelette to be cooked from the bottom (the top gives it a raw feel).

With a fork, close the omelette as a envelope and allow it to cook for a while (so that the inner mixture is slightly cooked).

Remove from pan to a plate and cut directly into pieces, without cutting the carrot which we leave to look like tagliatelle :)



Bon appetit!!!


History of the idea: Now, how did the idea of ​​the omelette start? like pizza, like paella and go saying ...  yes but ... with a little more imagination a mini gourmet dish can be made at home, why not ??? I was taught The way i make an omelette (closed as an envelope), by my parents, and they in turn learned it from our friends in France during the years we lived there. It is one of my favorite ways of making it !!!



2012_Dimitra_Papadopoulou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου