Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Σούσι σπανακόρυζο Cooky-Cook με καρδιά από λεμόνι-Sushi spinach rice Cooky-Cook with lemon heart


Θα χρειαστούμε:

  • Φρέσκα φύλλα από σπανάκι, κατά προτίμηση μεγάλα,

  • 1 κούπα τσαγιού κίτρινο ρύζι τύπου αμερικής, ή ρύζι για ριζότο (ή ρύζι για σούσι),
  • 1 λεμόνι,
  • 3 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
  • 1 μέτριο κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας θαλασσινό αλάτι,
  • 4 πρέζες πιπέρι.


Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μεγαλύτερα φύλλα από το σπανάκι, τα πλένουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε ελάχιστη ώρα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει για να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τοποθετούμε τα φύλλα επάνω στο ειδικό βοήθημα από μπαμπού για το τύλιγμα σούσι, με τρόπο που να δημιουργείται μια ομοιόμορφη επιφάνεια χωρίς κενά.

Σε τηγάνι το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε μάτι που καίει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, 3,5 κούπες τσαγιού από το νερό στο οποίο βράσαμε το σπανάκι προ ολίγου, 1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι, 4 πρέζες πιπέρι, 3 κουταλιές σούπας χυμό από στημένο λεμόνι.
Μαγειρεύουμε το ρύζι έως ότου εξατμιστεί πλήρως το νερό και δημιουργηθούν "τρυπούλες" στην επιφάνεια του ρυζιού.

(Εάν έχουμε επιλέξει το ρύζι για σούσι, το μαγειρεύουμε με την ειδική διαδικασία και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι)

Αφαιρούμε το ρύζι και το τοποθετούμε ομοιόμορφα επάνω στα φύλλα από το σπανάκι.

Κόβουμε λεπτές φέτες από την σάρκα του λεμονιού και τοποθετούμε κατά πλάτος όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Τυλίγουμε με προσοχή, το ρύζι δεν είναι κολλώδες όπως αυτό που χρησιμοποιούμε στο κανονικό σούσι και είναι πιο δύσκολο το τύλιγμα. Συνεπώς θέλει λίγη προσοχή. Εκτός κι αν έχουμε όντως επιλέξει το ρύζι για σούσι και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κόβουμε προσεκτικά σε φέτες, τοποθετούμε το σούσι σπανακόρυζό μας σε μια μεγάλη ωραία πιατέλα και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε αυτό το παραδοσιακό μας πιάτο, με ένα τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει!!!!

Καλή σας όρεξη!!!

2020_Δήμητρα Παπαδοπούλου
---------------------------------------------------------------------
We will need:

Fresh spinach leaves, preferably large,

1 teaspoon yellow rice of the American type, or rice for risotto (or rice for sushi),
1 lemon,
3 tablespoons Greek extra virgin olive oil,
1 medium red chopped onion,
1 tablespoon sea salt,
4 pinches of pepper.

Implementation:

Cut the larger leaves from the spinach, wash them very well and place them for a short time in slightly salted boiling water to soften them slightly.

We place the leaves on the special bamboo aid for wrapping sushi, in a way that creates a uniform surface without gaps.

In a pan, add the Greek extra virgin olive oil and as soon as it burns slightly, fry the onion slightly.

Then add the rice, 3.5 teaspoons of the water in which we boiled the spinach a while ago, 1 tablespoon of salt, 4 pinches of pepper, 3 tablespoons of lemon juice.

Cook the rice until the water has completely evaporated and "holes" have formed on the surface of the rice.

(If we have chosen rice for sushi, we cook it with the special procedure and in this case we do not need the onion, the olive oil, the salt and the pepper)

Remove the rice and place it evenly on the spinach leaves.

Cut thin slices from the flesh of the lemon and place in width as shown in the photos.

We wrap carefully, the rice is not sticky like the one we use in regular sushi and it is more difficult to wrap. So he wants a little attention. Unless we have chosen rice for sushi and in this case we have absolutely no problem.

Carefully cut into slices, place on a large nice plate and we are ready to serve this traditional greek dish, in a way that has never been done before !!!!

Bon appetit!!!


2020_Dimitra Papadopoulou



_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου