Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Σολομός με ζυμαρικά στο φούρνο

Θα χρειαστούμε:
Ζυμαρικά (βίδες και πένες κατά προτίμηση ή ότι υπάρχει στο σπίτι).
Σολομό (κατεψυγμένο).
Γάλα συμπυκνωμένο (ένα ποτήρι αραιωμένο).
Σκόρδο.
Μαϊντανό (πολύ και ψιλοκομμένο).
Ελαιόλαδο.
Λίγο βούτυρο (προαιρετικά).
Αλάτι.
Πιπέρι.

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψάκι ή πυρέξ (χωρίς να τα έχουμε βράσει).
Προσθέτουμε όλα τα υλικά πλην του σολομού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφτούν οριακά τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε το κομμάτι του σολομού και ψήνουμε στους 250 οC έως ότου μείνει πολύ λίγο ζουμί.
Στο ενδιάμεσο του ψησίματος έχουμε σπάσει το κομμάτι του σολομού και το έχουμε ανακατέψει με τα ζυμαρικά ώστε να πάει παντού.
Βγάζουμε το ταψάκι ώστε να εξατμιστεί το υπόλοιπο ζουμί εκτός φούρνου πράγμα που δεν θα επιτρέψει στα ζυμαρικά να λασπώσουν και να κολλήσουν μεταξύ τους.

Πανεύκολο φαγητό, ότι πρέπει για επισκέψεις της τελευταίας στιγμής, μέσα σε μια ώρα το πολύ είναι έτοιμο!
Καλή όρεξη!

Ιστορία της ιδέας: Συνδύασα τη φιλοσοφία 2 διαφορετικών συνταγών, μια για σολομό στο τηγάνι (την οποία δεν θα αποκαλύψω διότι αφενός δεν είναι δική μου συνταγή και αφετέρου κάποια στιγμή θα την προσθέσει ο δικός της εμπνευστής) και μια για σουφλέ ζυμαρικών από τις γνωστές και μη εξαιρετέες, και έτσι απλά προέκυψε.


2 σχόλια:

  1. ολα μαζι??? με τη μία???
    μια χαρα μου ακουγεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, όλα μαζί! και το τονίζω, τα μακαρόνια δεν χρειάζονται βράσιμο!!! τόσο απλό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή