Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πατάτες ογκρατέν με μπρόκολο


Θα χρειαστούμε:
Μερικές πατάτες.
Ένα μπρόκολο.
Ελαιόλαδο.
Αλάτι.
Πιπέρι.
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Γάλα συμπυκνωμένο.
Νερό.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και ξεπλένουμε για να φύγει το άμυλο.
Πλένουμε καλά το μπρόκολο, ξεχωρίζουμε τις φουντίτσες μία προς μία ενώ το στέλεχος το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα ταψάκι δημιουργούμε εναλλάξ στρώσεις από πατάτες, μπρόκολο, πατάτες.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο (μια κουταλιά της σούπας για κάθε μερίδα), το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε στο ταψάκι με τις στρώσεις λαχανικών προσέχοντας να μην τις χαλάσουμε.
Τα υλικά πρέπει να καλύπτονται, εάν αυτό δεν συμβαίνει προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα αραιωμένο με νερό.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 οC. Αποσύρουμε όταν "δέσουν" τα υλικά.

Καλή όρεξη!

Ιστορία της ιδέας:
Είχα στο σπίτι ένα μπρόκολο που δεν ήθελα καθόλου να το φάω σε μορφή σαλάτας. Κι έτσι σκέφτηκα να το βυθίσω μέσα σε πατάτες ογκρατέν, όπως τις μαγειρεύουν οι γονείς μου και είναι από τα αγαπημένα μου, και με τον τρόπο αυτό και να μετατρέψω το μπρόκολο σε φαγητό (για να αλλάξει κι αυτό λίγο παραστάσεις), και να μειώσω την ποσότητα της πατάτας!  Δεν έχει ούτε τυριά, ούτε κρέμες γάλακτος, είναι πάρα πολύ ελαφρύ και είναι πάρα πολύ νόστιμο!
Δήμητρα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου