Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Cocktail Οινούσσες by dim!


Θα χρειαστούμε:

Λικέρ Μαστίχα Χίου.
Φράουλες.
Χυμό φράουλα.
Λάιμ.
Δυόσμο.
Τριμμένο πάγο.

Εκτέλεση:
Πλένουμε το λάιμ, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, το τοποθετούμε σε μεγάλο ποτήρι μαζί με φύλλα δυόσμου και πατάμε με το γουδοχέρι ώστε να βγουν οι χυμοί και τα αρώματα.
Προσθέτουμε τον τριμμένο πάγο.
Έπειτα το Λικέρ με γεύση Μαστίχα Χίου.
Συμπληρώνουμε με χυμό φράουλας και προσθέτουμε λίγο στυμμένο λάιμ αν χρεαστεί.
Προσθέτουμε κομματάκια φράουλας και φύλλα δυόσμου.
Ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε με
καλαμάκι.

Στην υγειά σας!

Ιστορία της ιδέας:
Ήπιαμε πολλά οινόμελα στην Ξάνθη αυτό το Πάσχα, κι ας είχε φτάσει η θερμοκρασία στους 27 βαθμούς κι έβραζε ο τόπος. Εμείς επιμέναμε στο ζεστό αγαπημένο μας ποτό.
Ένα βράδυ όμως η θερμοκρασία είχε ανέβει ανησυχητικά πολύ και δεν γινόταν άλλο να συνεχίσουμε με το βραστό χειμωνιάτικο ποτό μας!
Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο λοιπόν, πάντα νιώθω πως θέλω να αρχίσω την καλοκαιρινή σεζόν με κάτι διαφορετικό, κάτι γλυκόξινο και δροσερό, κάτι όχι mojhito αλλά που να μοιάζει πάνω κάτω στην φιλοσοφία.
Σκανάρισα λοιπόν το μπαρ με τα ποτά και κατέληξα σε αυτόν τον συνδυασμό στο μυαλό μου!
Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό.
Το όνομα το εμπνεύστηκε η φίλη μου η Γεωργία γιατί συμφωνήσαμε άπαντες στην παρέα
πως θα το πίνουμε σίγουρα σε yachting καταστάσεις... οι Οινούσσες λοιπόν ως νησί των εφοπλιστών ταίριαξαν απόλυτα για την βάφτιση του cocktail :)
Δήμητρα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου