Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Τζιν με σάρκα από ροζ ή κόκκινο γκρέιπφρουτ και λικέρ εσπεριδοειδών. Οινούσσες by dim Vol.2-Gin with flesh of pink or red grapefruit and citrus liqueur. Oinousses by dim Vol.2

Θα χρειαστούμε (για 2 άτομα):


  • 2,5 μεζούρες τζιν ανά ποτήρι.
  • Την σάρκα από μισό ροζ ή κόκκινο γκρέιπφρουτ ανά ποτήρι.
  • 0,5 μεζούρα λικέρ εσπεριδοειδών , ή μισή μεζούρα κίτρινο Grand marnier ή μισή μεζούρα από οποιοδήποτε triple sec ανά ποτήρι.
  • Ροζ σόδα ή ροζ λεμονάδα (προαιρετικά).
  • 2 μακρόστενες φλούδες πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα.


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε ένα ροζ ή κόκκινο γκρέιπφρουτ και αφαιρούμε προσεκτικά όλες τις εσωτερικές φλούδες. Το κάνουμε προσεκτικά ώστε να απομείνει όσο το δυνατόν περισσότερο ανέγγιχτη μόνο η σάρκα.
Χωρίζουμε σε 4 μέρη. Προσθέτουμε σε κάθε ένα από τα δυο ποτήρια το 1 / 4 και πιέζουμε πολύ ελαφρά με το γουδοχέρι ώστε να απελευθερωθούν λίγο οι χυμοί.
Προσθέτουμε σε κάθε ένα από τα δυο ποτήρια το υπόλοιπο 1 / 4 της σάρκας από το γκρέιπφρουτ.
Προσθέτουμε το τζιν και τέλος το λικέρ εσπεριδοειδών , η το grand marnier ή το triple sec της επιλογής μας.
Εάν επιθυμούμε
Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιούμε από μια μακρόστενη φλούδα πορτοκαλιού την οποία έχουμε αφαιρέσει με το πίλερ αφού πρώτα έχουμε πλύνει καλά το πορτοκάλι με ζεστό νερό για να αφαιρέσουμε τυχόν κερί.

Καλή απόλαυση και καλό καλοκαίρι!!!

2019_Δήμητρα Παπαδοπούλου

We will need (for 2 people):


  • 2.5 scoops of gin per glass.



  • The flesh of half a pink or red grapefruit per glass



  • Half a scoop of citrus liqueurs, or half a scoop of yellow Grand Marnier or half a scoop of any triple sec per glass.



  • Pink soda or pink lemonade (optional).



  • 2 long orange peels for garnish.



Implementation:

We clean a pink or red grapefruit and carefully remove all the internal peels. We do so carefully so that only the flesh remains as untouched as possible.

We divide into 4 parts. Add to each of the two glasses 1/4 and press very lightly with the pestle to release the juices.

Add to each of the two glasses the remaining 1/4 of the flesh from the grapefruit.

Add the gin and finally the citrus liqueur, the grand marnier or the triple sec of our choice.

Optional pink soda or pink lemonade if we wish.

For the garnish we use a long orange peel which we have removed with the plier after having thoroughly washed the orange with warm water to remove any wax on its surface.

Have an amazing summer and njoy!!!!!

2019_Dimitra_Papadopoulou



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου