Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

212 Μήδεια

Θα χρειαστούμε:
2,12 κιλά μύδια με κέλυφος,
Σκόρδο,
Μαϊντανό,
Στήμονες από κολοκυθοανθούς (εναλλακτικά σαφράν),
Βούτυρο,
Αλάτι,
Ζυμαρικά κοχύλια.

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τα αχνίζουμε.
Έπειτα τα καθαρίζουμε.
Στη συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό που προέκυψε από το άχνισμα και τον κρατάμε σε ένα μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό μέρος νερό, μισό μέρος ζωμού και απειροελάχιστο αλάτι διότι ο ζωμός είναι ήδη αλμυρός από τα μύδια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά περίπου.
Σουρώνουμε αλλά δεν ξεπλένουμε.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Τσιγαρίζουμε για πολύ λίγη ώρα, προσθέτουμε τα μύδια και στο τέλος τον μαϊντανό ψιλικομμένο και τους στήμονες (ή εναλλακτικά το σαφράν).
Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!

Υ.Γ: Δοκιμάστε να φάτε με  chopsticks :)

Ιστορία της ιδέας:
Μύδια, μαϊντανός, σκόρδο και βούτυρο, δεν υπάρχουν απλά σαν συνδυασμός!
Απλά τέλειος! Οι στήμονες δε από τους κολοκυθοανθούς δίνουν μια σπιρτάδα στη γεύση που θα την μνημονεύετε για πολύ καιρό!
Προσθέστε και τα μακαρόνια και θα απογειωθείτε στον αστεροειδή 212 Μήδεια!
Δήμητρα Παπαδοπούλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου