Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Λάδι από πιπεριές Φλωρίνης για μαγείρεμα!

Θα χρειαστούμε:
Πιπεριές Φλωρίνης.
Ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:
Βράζουμε ή ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης.
Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σποράκια, τα κοτσάνια και την φλούδα.
Κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
Τοποθετούμε σε ένα βάζο με ελαιόλαδο.
Αφήνουμε λίγες μέρες ( μεταξύ μας, μέχρι να καταναλώσουμε τις πιπεριές σε σαλάτα :) ).
Χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο γα την μαγειρική μας (ενδείκνυται φυσικά για συνταγές στις οποίες ταιριάζει η προσθήκη πιπεριάς), θα δώσει μια περίεργη πιπεροφλωρινάτη γεύση στο φαγητό!

Ιστορία της ιδέας:
Πάνω σε στιγμές μεγάλου κεφιού, αποφάσισα να αγοράσω φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης, να τις βράσω και να ετοιμάσω εκείνο το πατροπαράδοτο βάζο που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα ψυγεία, με την έτοιμη προς χρήση πιπεριά βουτηγμένη σε τόνους ελαιόλαδου.
Πρέπει να το παραδεχτούμε, η γεύση δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την γεύση από τα αντίστοιχα έτοιμα βάζα του εμπορίου!
Το πλεονέκτημα είναι πως εκτός από φανταστική γεύση, μπορούν να καταναλωθούν σε μεγάλο βάθος χρόνου, αφού δεν χαλάνε εύκολα μέσα στο ελαιόλαδο.
Έφτασε λοιπόν εκείνη η μέρα που τελείωσαν οι πιπεριές.
Κι έμεινε όλο εκείνο το ελαιόλαδο μέσα στο βάζο, έρμο και μοναχό. Τι να το έκανα;

Ή που θα έπρεπε να το πετάξω, ή που θα άρχιζαν τα μακροβούτια με τα ψωμιά        ( ξέρω, σας μπαίνουν ιδέες, αλλά καλύτερα όχι :) ).

Και τότε ήρθε η τρίτη εναλλακτική σκεπτόμενη όλα αυτά τα βαζάκια ελαιόλαδου με μυρωδικά, που πωλούνται στο εμπόριο σε τιμές καθόλου ευκαταφρόνητες... να το προσθέσω σε φαγητό αντί για απλό ελαιόλαδο.

Το αποτέλεσμα ήταν, ένα φαγητό με μακρά επίγευση πιπεριάς Φλωρίνης, στόμα πλούσιο, χρυσοκόκκινες ανταύγειες ( όχι ορατές, στην φαντασία :) ), ευχάριστη οξύτητα, κομψό και πολύπλοκο χαρακτήρα!

Καμιά φορά. ένα μόνο υλικό αρκεί για να κάνει την διαφορά, κι αυτό, η πιπεριά Φλωρίνης το καταφέρνει μια χαρρρά!

Καλές μαγειρικές!
Δήμητρα Παπαδοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου