Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι και κάρυ... έτοιμο μέχρι να πεις κύμινο!





Θα χρειαστούμε (για 2 άτομα):
1 μεγάλο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου.
1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι.
2 κουταλιές του γλυκού κάρυ.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μπασμάτι.
2 κουταλιές του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων τριμμένο (ή όποιο αλάτι αγαπάτε στην ποσότητα που θέλετε).
Μαύρο ή Άσπρο Πιπέρι.
4 φλιτζάνια νερό.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κομματάκια από το κοτόπουλο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Διαλύουμε το κάρυ σε ένα φλιτζάνι νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι, τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις εξατμιστεί και αυτό και δημιουργηθούν "τρυπούλες" στην επιφάνεια του ρυζιού, το φαγητό είναι έτοιμο!

Καλή σας όρεξη!

Ιστορία της ιδέας:
Μου αρέσει τόσο πολύ να πειραματίζομαι με τα μπαχαρικά, πόσο μάλλον με το κάρυ που είναι μείγμα μπαχαρικών! Μια τόση δα μικρή προσθήκη και δημιουργείται ένα τελείως καινούργιο φαγητό, το ίδιο εύκολα και γρήγορα!
Είναι ωραίο να αλλάζουμε τς συνταγές, υπάρχουν τόσα υλικά, αρώματα, υφές, γεύσεις... ας παίξουμε τελικά με το φαγητό μας ^_^ !
Αναζητήστε το μείγμα κάρυ που ταιριάζει πιο πολύ στο γούστο σας και πειραματιστείτε με τα φαγητά που έχουν κοτόπουλο και ρύζι ή πατάτες!
Το μείγμα κάρυ φημίζεται για τις ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, άλλος ένας λόγος για τον οποίο είναι καλό να το εντάξουμε στη διατροφή μας.
Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου