Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Σούπα λαχανικών ελαφρώς καυτερή. Vegetable soup slightly hot.

                                                                                            (in english see below)
Θα χρειαστούμε (για 2 άτομα):

2 λίτρα νερό.
1/2 συσκευασία ανάμικτα λαχανικά (καρότο, αρακά, καλαμπόκι, πράσινα φασολάκια, κόκκινη πιπεριά).
8 baby πατάτες.
1 χούφτα κομματάκια από φρέσκο τζίντζερ.
1/2 κύβο λαχανικών.
1/2 κουταλιά σούπας αλάτι.
4 πρέζες πιπέρι.
2 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το νερό και ανάβουμε στο δυνατό.
Πλένουμε τις baby πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε.
Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε κομματάκια.
Εάν τα λαχανικά είναι κατεψυγμένα, τα ρίχνουμε στο νερό, το οποίο έχει αρχίσει να θερμαίνεται και μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υπόλοιπα υλικά πλην από το ελαιόλαδο.

Εάν τα λαχανικά είναι φρέσκα, περιμένουμε το νερό να πάρει βράση και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί πλην από το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 25 λεπτά, προσθέτουμε έπειτα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει από το βράσιμο.

Σερβίρουμε σε δυο όμορφα πιάτα, στολίζουμε όμορφα το τραπέζι μας, προσθέτουμε πολλή αγάπη, ένα μικρό βάζο με λουλούδια, το όμορφο χαμόγελό μας  και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε!

Η σούπα αυτή θα μας εκπλήξει ευχάριστα με την σπιρτάδα της!


Καλή όρεξη.

Ιστορία της ιδέας:

Όταν σκέφτομαι σούπα λαχανικών, σκέφτομαι πάντα ένα ψυγείο γεμάτο από φρέσκα λαχανικά, να τα αναμιγνύω με φαντασία, να τα βράζω, να τα κάνω βελουτέ και ότι άλλο υπέροχο σκεφτώ. Και φροντίζω πάντα να υπάρχει στην κατάψυξη ένα σακουλάκι από ανάμικτα λαχανικά, φρέσκο τζίντζερ στην πόρτα του ψυγείου δίπλα στη θήκη με τα αβγά και κύβοι λαχανικών. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πάντα, η βάση της μεσογειακής μας διατροφής.

2019_Δήμητρα Παπαδοπούλου

------------------------------------------------

We will need (for 2 people):

2 liters of water.

1/2 packed mixed vegetables (carrot, peas, corn, green beans, red pepper).

8 baby potatoes.

One handful of fresh ginger pieces.

1/2 vegetable cube.

1/2 tablespoon of salt.

4 pinch of pepper.

2 tablespoons of extra virgin olive oil.


Implementation:

Place a saucepan in the kitchen eye, add the water and turn to the power.

Wash the baby potatoes and peel them.

Peel the ginger and cut it into pieces.

If the vegetables are frozen, pour them in the water, which has begun to warm up and once boiled, add all remaining ingredients except olive oil.

If the vegetables are fresh, wait for the water to boil and add all the ingredients together except of th virgin olive oil.

Let the soup boil for 25 minutes, then add the extra virgin olive oil and then turn off the fire without removing the pot.

Let the soup cool down from boiling.

We serve our  soup within two beautiful dishes, decorate our table nicely, add a lot of love, a small vase of flowers, our beautiful smile and we are ready to enjoy our creation!

This soup will surprise us with its spirit!

Good appetite.


History of the idea:


When I think of a vegetable soup, I always think of a fridge full of fresh vegetables, to mix them with imagination, to boil them, to make them a velor and another wonderful thought. And I always take care to have in my freezer a bag of mixed vegetables, fresh ginger at the door of the refrigerator next to the egg tray and vegetable cubes. Extraordinary virgin olive oil, always the basis of our Mediterranean diet.

2019_Dimitra_Papadopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου