Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ρύζι μπασμάτι (basmati) με κινέζικο λάχανο και σχοινόπρασο . Basmati rice with chinese cabbage and Chives Parsley.

Θα χρειαστούμε (για 2 άτομα):
2 σφηνάκια ωμό ρύζι μπασμάτι.
4 μεγάλα φύλλα κινέζικου λάχανου.
Μια χούφτα σχοινόπρασο.
2 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Χυμό από μισό στημένο λεμόνι.
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι.
2 πρέζες πιπέρι.
8 σφηνάκια νερό.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το ρύζι και το στεγνώνουμε.
Πλένουμε τα φύλλα κινέζικου λάχανου και το σχοινόπρασο και τα στραγγίζουμε καλά.
Στύβουμε το λεμόνι.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, μόλις κάψει λίγο ψιλοκόβουμε το κινέζικο λάχανο και το σχοινόπρασο, αφήνουμε για ένα λεπτό ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε 4 σφηνάκια νερό και μόλις πάρει βράση, μετράμε δέκα λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 4 σφηνάκια νερό και το ρύζι, χαμηλώνουμε μία σκάλα τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
Σβήνουμε με το χυμό από το λεμόνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Στρώνουμε το τραπέζι μας με ένα όμορφο τραπεζομάντηλο, τοποθετούμε δυο όμορφα σερβίτσια, μερικά λεμόνια για τη διακόσμηση, ένα βάζο με όμορφα λουλούδια, λίγο ξηρό λευκό κρασί για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας, όμορφη μουσική και απολαμβάνουμε το όμορφο πιάτο που ετοιμάσαμε.

Καλή όρεξη!

Ιστορία της ιδέας:
Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν από αυτή την όμορφη διάθεση για υγιεινή διατροφή, προσθήκη νέων σαλατών στο διαιτολόγιο, νέων υλικών που απλόχερα μας δίνονται στην αγορά. Κάπως έτσι ήρθε το κινέζικο λάχανο στα χέρια μου καθώς κι ένα γλαστράκι με σχοινόπρασο. Το σχοινόπρασο δεν ήξερα τι ήταν, απλά μου φάνηκε όμορφο για την κουζίνα και το αγόρασα, όταν το δοκίμασα κατάλαβα ότι έχει γεύση φρέσκου κρεμμυδιού. Εφόσον υπήρχαν όλα τα υλικά, ήταν σχετικά εύκολο να γίνει μια παραλλαγή του κλασσικού λαχανόρυζου. Και το αποτέλεσμα ήταν πολύ δημιουργικό και όμορφο!

2019 Δήμητρα Παπαδοπούλου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου