Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Τορτίγια με σώς γιαουρτιού, φρέσκια σαλάτα βαλεριάνα , κίτρινη πιπεριά και καλαμαράκια πανέ. Τortilla with yogurt sauce, fresh valeriana leafs, yellow pepper and squids pane.

Θα χρειαστούμε (για 2 άτομα):
2 τορτίγιες
1 κουπάκι στραγγιστό γιαούρτι
Σαλάτα βαλεριάνα
Μια κίτρινη πιπεριά
8 ροδέλες καλαμαράκια παναρισμένα
2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Αγοράζουμε καλαμαράκια πανέ εμπορίου, τα οποία έχουμε στην κατάψυξή μας, και σε μια στιγμή σαν αυτή, ανοίγουμε το σακουλάκι, τοποθετούμε 8 ροδέλες σε αλουμινόχαρτο στο φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, 5 λεπτά από τη μια πλευρά και πέντε λεπτά από την άλλη.
Τοποθετούμε δυο πιάτα δίπλα δίπλα και βάζουμε από μια τορτίγια.
Σε κάθε τορτίγια, απλώνουμε από μισό στραγγιστό γιαούρτι.
Πλένουμε τα φρέσκα φύλλα βαλεριάνας , τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Ψιλοκόβουμε ζυλιέν την κίτρινη πιπεριά κι απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τα κομματάκια.
Τοποθετούμε από 4 ψημένες ροδέλες καλαμαράκι.
Μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι.
Τέλος ένα κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο στην καρδιά της σύνθεσής μας.
Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε το ελαφρύ γεύμα μας.
Μοιραστείτε το με το αγαπημένο σας άτομο.

Καλή όρεξη

Ιστορία της ιδέας:
Προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας διατροφής, εκείνη έγραφε γαρίδες σως γιαουρτιού και λαχανικά, ε και μια μικρή παραλλαγή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν ;)

2019 δήμητρα παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου