Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Κακάο με αφρόγαλα Cooky-Cook (ζεστό ή κρύο)- Cocoa with foam milk Cooky-Cook (hot or cold)




Θα χρειαστούμε (για δυο μερίδες):  (in english see below)

  • 4 κουταλιές σούπας κακάο,
  • παγάκια,
  • γάλα συμπυκνωμένο,
  • ζάχαρη, ή ζαχαρίνη, ή μέλι, ή στέβια, ή καστανή ζάχαρη, ή οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία της αρεσκείας μας.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε με μιξεράκι το συμπυκνωμένο γάλα μαζί με κρύο νερό και παγάκια για να φτιάξουμε αφρόγαλα.

Σε ένα μεγάλο μπρίκι προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, τις 4 κουταλιές σούπας κακάο και την γλυκαντική ουσία της αρεσκείας μας (2 κουταλιές γλυκού για μέτρια γλυκό ρόφημα, 4 κουταλιές του γλυκού για γλυκό ρόφημα).

Τοποθετούμε το μπρίκι σε μάτι που καίει και ζεσταίνουμε το κακάο έως ότου φουσκώσει η επιφάνειά του και έπειτα βράσει για πολύ λίγο.
Αδειάζουμε το ρόφημα σε δυο μεγάλες κούπες σε περίπτωση που το θέλουμε ζεστό ή σε δυο μεγάλα ποτήρια και προσθέτουμε παγάκια σε περίπτωση που το θέλουμε κρύο.
Τέλος προσθέτουμε από επάνω το αφρόγαλα και γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα.

Το κακάο μας με αφρόγαλα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!

Απολαύστε υπεύθυνα...βασικά απολαύστε!!!

Ιστορία της ιδέας:
Δεν είναι σοκολάτα, δεν είναι καφές, είναι ένα ρόφημα με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, λιγότερες θερμίδες σε σχέση με το ρόφημα σοκολάτα, λιγότερη καφεΐνη σε σχέση με το ρόφημα του καφέ, μια εναλλακτική πρόταση, ζεστή για το χειμώνα, δροσερή για το καλοκαίρι την οποία σκέφτηκα στην προσπάθειά μου να αντικαταστήσω έναν καφέ της ημέρας με κάτι εξίσου τονωτικό,. Έχει σχετική πικράδα όπως ο καφές, λιγότερες θερμίδες και ίδιο απολαυστικό αποτέλεσμα με ένα καπουτσίνο! Προσοχή, λόγω της αλόγιστης κατανάλωσης κακάο και της εκμετάλλευσης ανθρώπων σε χώρες του τρίτου κόσμου, επιδιώκουμε να παίρνουμε κακάο πιστοποιημένο για τις μεθόδους παραγωγής του!!! Δηλαδή, κοιτάμε να υπάρχει κάποιου είδους σήμανση στη συσκευασία για certified cocoa!!!


2020_Δήμητρα Παπαδοπούλου_cooky-cook
ⓒ όλα τα δικαιώματα διατηρούνται

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

We will need (for two portions):
  • 4 tablespoons cocoa,
  • ice cubes,
  • condensed milk,
  • sugar, or saccharin, or honey, or stevia, or brown sugar, or any sweetener of our choice.
Implementation:

Beat the condensed milk with a mixer together with cold water and ice cubes to make foam milk.

In a large pot add 2 large glass of water, 4 tablespoons of cocoa and the sweetener of your choice (2 tablespoons for a moderately sweet drink, 4 tablespoons for a sweet drink).

Place the kettle on a burning eye and heat the cocoa until its surface swells and then boils for few seconds.

Pour the drink into two large mugs if you want it to be hot, or two glasses and add ice cubes if you want it to be freddo.

Finally add the frothed milk on top and garnish with a little grated chocolate.

Our cocoa with foam milk is ready to enjoy!

Enjoy responsibly... basically enjoy!!!

Idea story:
It's not chocolate, it's not coffee, it's a strong antioxidant drink with fewer calories than chocolate drink, less caffeine than coffee drink, an alternative I thought in my attempt to replace a coffee during the day with something just as tonic, with relative bitterness like coffee, fewer calories and the same enjoyable result as a cappuccino! Attention, due to the reckless consumption of cocoa and the exploitation of people in third world countries, we seek to get cocoa certified for its production methods !!! That is, we look for some kind of label on the packaging for certified cocoa !!!

2020_Dimitra Papadopoulou_cooky-cook
ⓒ all rights reserved


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου