Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σαλάτα με φακή και καρδιές από σπανάκι!


Θα χρειαστούμε:
Σπανάκι.
Φακή.
Αλάτι.
Ελαιόλαδο.
Ξύδι.

Εκτέλεση:
Πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά, κόβουμε τα κοτσανάκια και κρατάμε μόνο τα μικρά φύλλα που βρίσκονται στην καρδιά του σπανακιού. Το υπόλοιπο μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη και να το αποθηκεύσουμε για άλλα φαγητά.


Πλένουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού φακές και τις βράζουμε. Μπορείτε να βράσετε διάφορα είδη φακής για χρωματική ποικιλία. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε.
Τις αδειάζουμε σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε τις καρδιές από το σπανάκι, αλατίζουμε και τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Η σαλάτα είναι έτοιμη, καλή σας όρεξη!

Ιστορία της ιδέας:
Ένας φίλος, μου έφερε μια σακούλα σπανάκι, μέρος ποσότητας που του δώρισε ένας παραγωγός γιατί του έκανε μια μελέτη για το χωράφι του. Τι ωραία, και πάνω που σκεφτόμουν πράγματι να πάω να αγοράσω σπανάκι! Κι έπλενα, κι έπλενα κι έπλενα... τελικά ήταν πολύ περισσότερο απ΄ότι νόμιζα! Ε μετά από τόσο κόπο, έπρεπε να μαγειρέψω κάτι σε σπανάκι, n'est pas? Σπανακόρυζο δεν υπήρχε περίπτωση γιατί είχε πολύ ρύζι το μενού της εβδομάδας, οπότε, κάτι άλλο. Άνοιξα το ντουλάπι για να δω τι έχω, το μάτι έπεσε στις φακές.. σκέφτηκα... στις φακές πάει το ξύδι, στο σπανάκι πάει το ξύδι... μήπως; Πάλι δεν είχα τίποτα να χάσω κι έτσι το δοκίμασα. Κι επειδή θα ετοίμαζα την σαλάτα από βραδύς για να την πάρω μαζί μου την άλλη μέρα στη δουλειά και δεν ήθελα να οξειδωθεί το σπανάκι, αποφάσισα να βάλω μόνο τα μικρά φύλλα της καρδιάς, χωρίς να τα κόψω!
Μπορεί εμφανισιακά να είναι λιγάκι ασχημόπαπο αλλά στη γεύση είναι κύκνος!
Φέρνει κορεσμό στον οργανισμό για ώρες, κοινώς δεν πεινάτε!
Άλλο ατού της σαλάτας αυτής είναι η χαμηλή θερμιδική σε σχέση με την υψηλή διατροφική της αξία!
Λοιπόν, ακόμη το σκέφτεστε ;)
Δήμητρα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου