Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πουρές Μπρόκολου!

Θα χρειαστούμε:
2 μέτρια μπρόκολα.
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
2 κουταλιές σούπας γάλα συμπυκνωμένο.
Αλάτι.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το βράζουμε.
Το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
Χτυπάμε.
Χτυπήστε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την υφή που θέλετε να έχει.

Έτοιμος!

Συνοδέψτε κόκκινα και άσπρα κρέατα ή ετοιμάστε μια κις λωρέν με αυτή την πάστα μπρόκολου (βάση τάρτας, πουρές μπρόκολου, από πάνω μπεσαμέλ και κομμάτια ρεγκάτο, λεπτομέρειες για τη συνταγή αυτή τις προσεχείς ημέρες) κλπ κλπ κλπ, ότι τραβάει η ψυχή σας.

Ιστορία της ιδέας:
Πόσοι από εσάς παίρνετε φαγητό στη δουλειά; Φαντάζομαι πολλοί. Η σαλάτα παραδεχτείτε το, είναι μια δύσκολη υπόθεση. Καταρχήν πρέπει να βρείτε το κατάλληλο τάπερ για να την κουβαλήσετε ώστε να μην τρέξουν τα λάδια δεξιά κι αριστερά, έπειτα δεν πρέπει να την έχετε κόψει από νωρίς γιατί οξειδώνονται τα λαχανικά κ.ο.κ... Αυτά σκεφτόμουν κι εγώ το πρωί πριν πάω στη δουλειά κι έτσι προέκυψε η ιδέα για αυτόν τον πουρέ. Ήθελα να συνοδέψω ένα κόκκινο κρέας με μια σαλάτα και είχα μπρόκολο βρασμένο, όμως δεν ήθελα να έχω και την έννοια μήπως και τρέξουν τα λάδια μέσα στην τσάντα... κι έτσι αποφάσισα να το χτυπήσω στο μπλέντερ με λίγο γάλα που του πάει και να το κάνω πουρέ ώστε να σταθεροποιήσω όλα τα υλικά... Αποστολή εξετελέσθει!!! ;)

2012_δήμητρα παπαδοπούλου

---------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need:

2 medium broccoli.

1 tablespoon olive oil.

2 tablespoons condensed milk.

Salt.


Implementation:

Wash the broccoli well and boil it.

Cut it into pieces and put it in the blender together with the rest of the ingredients.

Beat well.

Beat more or less depending on the texture you want it to have.

Ready!

Accompany red and white meats or prepare a kish loraine with this broccoli paste (tart base, broccoli puree, béchamel on top and pieces of regatta, details for this recipe in the coming days) etc etc etc, whatever your soul desires.

History of the idea:

How many of you get food at work? I imagine many. Admit the salad, it's a difficult case. First you have to find the right taper to carry it so that the oils don't run left and right, then you shouldn't have cut it early because the vegetables are oxidized and so on ... That's what I was thinking the morning before I went at work and that's how the idea for this puree came about. I wanted to accompany a red meat with a salad and I had boiled broccoli, but I didn't want the oils run into the bag ... so I decided to beat it in a blender with a little milk and make puree to stabilize all the ingredients ... Mission accomplished!!! ;)


2012_dimitra papadopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου