Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Λάχανο σαλάτα με αποξηραμένα σύκα και σταφίδες!

Θα χρειαστούμε:
Λάχανο.
Ελαιόλαδο.
Σταφίδες.
Αποξηραμένα σύκα.
Αλάτι.

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο  σε ένα σκεύος, αλατίζουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο (μια κουταλιά σούπας για κάθε μερίδα) και ανακατεύουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε αποξηραμένα σύκα (υπολογίστε για ένα βαθύ πιάτο, ένα σύκο).
Προσθέτουμε μια μικρή χούφτα σταφίδες και ανακατεύουμε.

Έτοιμη, καλή σας όρεξη!

Ιστορία της ιδέας:


Βοηθούσα έναν φίλο με κάτι δουλειές με γεωργούς και μου χάρισαν ένα υπέροχο βεραμάν λάχανο κατευθείαν από το χωράφι, ελ χιμαδόρ* ο γεωργός πήρε το μαχαίρι, το έκοψε από τη βάση και μου το έδωσε! Το λάχανο, μεγάλο σαν μπαλόνι, καταπληκτικό! Επισκεφτείτε κάποια λαϊκή και αγοράστε εγχώρια λαχανάκια από την περιοχή σας, είναι καταπληκτικά και πιο φτηνά στην τιμή του κιλού. Έκανα λαχανόρυζο, έκανα λαχανιά, έκοψα και πόσο σε σαλάτα... κι έμεινε κι άλλο τόσο, τον ατελείωτο έχει! Λαχάνιασα :) ! Τώρα, την σαλάτα συνήθως πως την συνοδεύουμε; Με φέτα; Την κάνουμε πολίτικη ( Ουγγαρέζα την λέμε στην Ξάνθη παρεμπιπτόντως :) ); Με καροτάκια και κόκκινες πιπεριές; Όλα αυτά. Όμως δεν ήθελα τόση αλμύρα, κι είναι κι αυτό με τα γλυκόξινα που με έχει πιάσει και μου ήρθε η ιδέα για τα αποξηραμένα σύκα (πολύ θρεπτικά και νόστιμα, προτιμήστε εγχώρια, πολύ καλή τιμή, τα βρίσκετε στην κυριολεξία παντού!) και τις σταφίδες! Τί ρόκα με ρόδια και μέλι, τί λάχανο σαλάτα με σύκα και σταφίδες, ακριβώς η ίδια τέλεια αίσθηση! Απολαύστε!
Δήμητρα Παπαδοπούλου





*Εl Jimador: Ο άνθρωπος που καλλιεργεί και είναι υπεύθυνος για την συγκομιδή του φυτού agave στο Μεξικό, το φυτό από το οποίο παράγεται η
τεκίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου