Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ρύζι με δυόσμο, σταφίδες, πράσινα κολοκυθάκια και ξύσμα από πορτοκάλι!

Θα χρειαστούμε (για 2 άτομα):




1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι της αρεσκείας μας.
3 φλιτζάνια νερό.
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (μια για κάθε μερίδα).
Δυόσμο αποξηραμένο.
4 μικρά πράσινα κολοκυθάκια.


Μια χούφτα σταφίδες.
1 μικρό κόκκινο ξερό κρεμμύδι.
Αλάτι.

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το οποίο έχουμε ψιλοκόψει.
Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.
Μόλις το νερό βράσει προσθέτουμε το δυόσμο και το ρύζι το οποίο προηγουμένως έχουμε ξεπλύνει.
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και με τον αποφλοιωτή πατάτας, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Όταν το νερό σχεδόν εξατμιστεί (και συνεπώς το ρύζι θα είναι σχεδόν έτοιμο), προσθέτουμε τα κομμένα κολοκυθάκια, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.


Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά ώστε να μην σπάσει το ρύζι και λασπώσει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά μόλις εξατμιστεί όλο το νερό και σκεπάζουμε για λίγη ώρα.

Συνοδεύει άριστα το κοτόπουλο!

Καλή σας όρεξη!

Ιστορία της ιδέας:
Το χειμώνα στην Αθήνα με είχαν πάει οι φίλες μου από την Ξάνθη σε ένα Περσικό εστιατόριο. Εκεί παρήγγειλα κοτόπουλο με ρύζι και ξύσμα πορτοκαλιού το οποίο όταν το δοκίμασα, ένιωσα σα να έτρωγα... κέικ :) ναι ναι! Αλλά μου άρεσε πάρα πολύ! Ένας καινούργιος αναπάντεχος συνδυασμός!
Πέρασαν οι μήνες και θυμήθηκα εκείνη την ωραία γεύση, άραγε να προέκυπτε και από συνδυασμό άλλων υλικών; Νομίζω πως ναι, και σε όσους αρέσουν οι γλυκούτσικες γεύσεις θα δείτε πως το ξύσμα πορτοκαλιού ταιριάζει τόσο ωραία με το ρύζι!
Δήμητρα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου