Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμη αλμυρή κρέπα με γλυκόξινη σως και μανιτάρια!

Θα χρειαστούμε (για 2 κρέπες)  :
Μια μεγάλη πίτα Λιβάνου,
3 φέτες κασέρι σόγιας,
2 χούφτες φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες,
Αλάτι,
Ρίγανη,
2 φύλλα κινέζικου λάχανου πλυμένα,
2 κουταλιές γλυκού σως γλυκόξινη τσίλι (αυτή που μοιάζει σαν μαρμελαδίτσα πορτοκαλοκόκκινη).

Εκτέλεση:
Κόβουμε την πίτα στα δυο.
Όπως έχουμε αναφέρει σε άλλη συνταγή, η πίτα έχει διπλό τοίχωμα και μέσα είναι κούφια.
Σε κάθε μισό βάζουμε 1,5 φέτα  από το νηστίσιμο κασέρι σόγιας, 1 από τις 2 χούφτες μανιτάρια (τα οποία έχουμε πλύνει και κόψει σε φέτες), λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη (αν την έχει μαζέψει κάποιος αγαπημένος από το βουνό είναι ακόμα πιο νόστιμη), διπλώνουμε στα δυο και ψήνουμε  στην τοστιέρα όσο θέλουμε. αφού ψηθεί την ξεδιπλώνουμε, τοποθετούμε το φύλλο από το κινέζικο λάχανο (το οποίο προηγουμένως έχουμε πλύνει και σκουπίσει με χαρτοπετσέτα) και μια από τις δυο κουταλιές γλυκού γλυκόξινη σως τσίλι.
Έτοιμες!

Ζαλιστήκατε; Απίστευτα γρήγορη η ετοιμασία του; Που να το φάτε κιόλας!
Οι λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων θα την λατρέψετε!
Όσοι νηστεύετε θα βρείτε ένα πλήρες πρωινό ή απογευματινό ή και βραδινό!
Έχουμε και τους φίλους χορτοφάγους, παιδιά περιμένω  εντυπώσεις!

Καλή σας όρεξη!

Ιστορία της ιδέας :
Πρώτη φορά νηστεία σαράντα ημερών και η πληθώρα νέων ή εναλλακτικών  υλικών δίνει πολλές και νέες ιδέες! 40 ημέρες χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά
είναι ότι πρέπει για να ξεκουράσουμε τον οργανισμό. Η σόγια άριστη πηγή πρωτεΐνης!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου