(In English see below),
(To transform the recipie in Braille and print it in a suitable printer,select text and link down below)
Θα χρειαστούμε, για 2 μερίδες:
- 2 πακετάκια νούντλς (πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και σε συσκευασίες των 5),
- Μισό ψητό κοτόπουλο σούβλας όπως το αγοράζουμε έτοιμο απ'έξω,
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
- 2 κουταλάκια του γλυκού Ινδικό μείγμα Μασάλα για τσάι*,
- 2 πρέζες αλάτι,
- 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*(Προσοχή, όχι το μείγμα Γκάραμ Μασάλα, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό!
Εμείς θέλουμε το μείγμα Μασάλα για τσάι. Θα βρείτε στα σημεία πώλησης βοτάνων ή στα καταστήματα ντελικατέσεν, στα καταστήματα πώλησης τσαγιού κλπ.)
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος τις δυο μερίδες νούντλς.
Βράζουμε αρκετό νερό και σκεπάζουμε με αυτό τις μερίδες νούντλς.
Αφήνουμε δέκα λεπτά ώστε να φουσκώσουν. Αυτός είναι ο τρόπος που μαγειρεύονται, δεν χρειάζονται βράσιμο.
Πετάμε έπειτα από δέκα λεπτά το νερό που έχει περισσέψει καθώς τα νούντλς μας είναι ήδη είναι ήδη έτοιμα. Δεν τα σουρώνουμε. Επιδιώκουμε να έχει παραμείνει και λίγο από το νερό.
Ξεχωρίζουμε το κρέας από το ψητό κοτόπουλο, πετάμε τα κόκαλα και την πέτσα. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας ένα σκεύος κατσαρόλας, ανάβουμε στο μέγιστο το μάτι.
Ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε για πέντε λεπτά με μία ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε στο σκεύος τα νούντλς και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το ένα κουταλάκι γλυκού από το Ινδικό μείγμα Μασάλα για τσάι.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
Ανακατεύουμε ελαφρώς και μόλις εξατμιστούν τα υγρά αφαιρούμε το σκεύος από το μάτι.
Προσθέτουμε την δεύτερη κουταλιά σούπας από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το δεύτερο κουταλάκι του γλυκού από το Ινδικό μείγμα Μασάλα για τσάι, τις δύο πρέζες αλάτι και τις δυο πρέζες από το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε σε δύο όμορφα πιάτα της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε!!
Καλή όρεξη!!!
Ιστορία της ιδέας:
Η Κίνα συναντιέται με την Ινδία στην Ελλάδα.
Τα νούντλς φροντίζω να υπάρχουν πάντα στην κουζίνα μου καθώς είναι πολύ γρήγορα στην προετοιμασία τους. Δεν χρειάζονται βράσιμο, παρά μόνο να φουσκώσουν για δέκα λεπτά σε βραστό νερό. Κι όταν υπάρχει βραστήρας στο σπίτι, η προετοιμασία τους πραγματικά κρατάει μόνο δέκα λεπτά.
Το έτοιμο ψητό κοτόπουλο σούβλας επίσης είναι μια από τις συχνές επιλογές, είναι νόστιμο, οικονομικό, έτοιμο. Είναι με λίγα λόγια μία τέλεια επιλογή.
Το Ινδικό μείγμα Μασάλα για τσάι, μου το έφερε δώρο η φίλη μου η Καλλιόπη κατά την επιστροφή της από ένα επαγγελματικό της ταξίδι στην Ινδία. Πρόκειται για ένα μείγμα από αρωματικά ινδικά μπαχαρικά, βότανα και γλυκαντικές ουσίες, με το οποίο αρωματίζουν το τσάι. Κι εμένα μου αρέσει πολύ το τσάι!
Περιέχει κάρδαμο, κανέλα, γαρίφαλο, πιπερόριζα, λίγη ζάχαρη και μαύρο πιπέρι.
Μύρισε Ινδία, έτσι δεν είναι;
Είχα όλα αυτά τα υλικά και θεώρησα ότι μεταξύ τους ταιριάζουν πολύ κι έτσι τα συνδύασα.
Πράγματι επιβεβαιώθηκα και ταξιδέψαμε νοερά και γευστικά από την Κίνα έως την Ινδία και πίσω.
Το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ιδιαίτερα το ωμό που πρόσθεσα στο τέλος, πιστέψτε με έκανε επίσης μεγάλη διαφορά στο γευστικό αποτέλεσμα!!!
2019_Δήμητρα Παπαδοπούλου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need, for 2 servings:
- 2 packs of noodles (sold in supermarkets even in packs of 5),
- Half roast chicken skewered as we buy it ready from the store,
- 2 tablespoons extra virgin olive oil,
- 2 teaspoons Indian Masala mixture for Tea *,
- 2 pinches of salt,
- 2 pinches of freshly ground pepper.
We want Masala mixture for tea. You will find it at herbal shops or delicatessen shops, tea shops, etc.)
Implementation:
We place two portions of noodles in a deep pan.
We boil plenty of water and cover the noodle portions with it.
We leave ten minutes for them to rise. This is the way they are cooked, they do not need boiling.
After ten minutes we throw away the water that has left over as our noodles are already ready. We don't strain them. We strive to have some water left over.
We separate the meat from the roast chicken, toss the bones and the bun. We cut into small pieces.
We place a pan in the kitchen eye, light the eye to the maximum.
We pour a tablespoon of extra virgin olive oil.
We pour the pieces of chicken.
We stir for five minutes with a wooden spoon.
Then we pour the noodles into the pan and mix slightly.
We add one teaspoon of Indian Masala mixture for Tea.
We close the kitchen eye.
We stir slightly and as soon as the liquids evaporate we remove the container from the eye.
Finally we add the second tablespoon of extra virgin olive oil, the second teaspoon of Indian masala mixture for tea, two pinches of salt and two pinches of freshly ground pepper.
We serve in two beautiful dishes of our choice and enjoy !!
Good appetite!!!
History of the idea:
China meets India in Greece.
Noodles are always present in my kitchen as they are very quick to prepare. They do not need to be boiled except to soak for ten minutes in boiling water. And when there is a kettle in the house, their preparation really only takes ten minutes.
Ready roast chicken is also one of the common choices, it is tasty, economical, ready. In short it's a perfect choice.
The Indian Masala mixture for tea was gifted to me by my good friend Kalliopi on her return from a business trip to India. It is a blend of aromatic Indian spices, herbs and sweeteners, with which to flavor the tea. And I really like tea!
It contains cardamom, cinnamon, cloves, ginger, some sugar and black pepper.
I had all these materials and I found them to be a great fit and so I combined them.
Indeed, I was confirmed and we traveled mentally and tastefully from China to India and back.
Greek extra virgin olive oil, especially the raw one I added at the end, believe me also made a big difference to the tasty result !!!
2019_Dimitra Papadopoulou
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Text of the recipie to transform in Braille Czech1-English (UK)1 - English (US)1 - French Grade1and Unified Braille Code 1 via https://www.brailletranslator.org/ download it in .brf ASCII file and be able to print it in a suitable printer:
cooky cook
noodles with roasted chicken greek extra virgin olive oil and indian mixture of masala for tea
we will need for two servings
two packs of noodles
half roast chicken skewered as we buy it ready from the store
two tablespoons extra virgin olive oil
two teaspoons indian masala mixture for tea
caution not the garam masala mixture
this is totaly different
two pinches of salt
two pinches of freshly ground pepper
implementation
we place two portions of noodles in a deep pan
we boil plenty of water and cover the noodle portions with it
we leave ten minutes for them to rise
they do not need boiling4
after ten minutes we throw away the water that has left over as our noodles are already ready
we do not strain them we strive to have some water left over
we separate the meat from the roast chicken toss the bones and the bun and we cut into small pieces
we place a pan in the kitchen eye and open it to the maximum temperature
we pour a tablespoon of extra virgin olive oil
we pour the pieces of chicken
we stir for five minutes with a wooden spoon
then we pour the noodles into the pan and mix slightly
we add one teaspoon of indian masala mixture for tea
we then close the kitchen eye
we stir slightly and as soon as the liquids evaporate we remove the container from the eye
finally we add the second tablespoon of extra virgin olive oil the second teaspoon of indian masala mixture for tea two pinches of salt and two pinches of freshly ground pepper
we serve in two beautiful dishes of our choice and enjoy
good appetite
2019 dimitra papadopulu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου