Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Croque madame με Π.Ο.Π τυρί κασέρι, αβγά ελευθέρας βοσκής και πεταλούδες από παντζάρι-Croque madame with PDO kasseri cheese, free-range grazing eggs and beetroot butterflies

(In English see below),
(To transform the recipie in Braille and print it in a suitable printer,select text and link down below)

Θα χρειαστούμε (για 2 μερίδες): 
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί για τοστ,
  • 80 γρ Π.Ο.Π τυρί κασέρι,
  • 2 αβγά ελευθέρας βοσκής,
  • 2 λουκάνικα φρανκφούρτης,
  • 2 βρασμένα παντζάρια,
  • 1 κουταλιά σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
  • 2 ποτήρια χυμό από κόκκινα φρούτα,
  • 2  καλές φίλες για να πουν τα νέα τους :) .
Εκτέλεση:
Σε κάθε μια από δυο μακρόστενες όμορφες πιατέλες , τοποθετούμε στην άκρη από ένα τοστ, το οποίο έχουμε ετοιμάσει χρησιμοποιώντας δυο μεγάλες φέτες ψωμί για τοστ, 40 γρ Π.Ο.Π τυρί κασέρι στο ενδιάμεσο και το έχουμε ψήσει ελαφρώς σε τοστιέρα.

Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Ανάβουμε το μάτι στη μέγιστη θερμοκρασία.
Προσθέτουμε 1/2 κουταλιά σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει λίγο σπάμε και τηγανίζουμε τα αβγά ελευθέρας βοσκής σε μάτια.

Μόλις ψηθούν κατά το ήμισυ, ή περισσότερο ανάλογα με τα γούστα του καθενός, τα αφαιρούμε προσεκτικά, ώστε να μη σπάσουν ιδιαίτερα, και τοποθετούμε το καθένα επάνω στο κάθε τοστ.

Τοποθετούμε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε, κόβουμε και διακοσμούμε δίπλα στο τοστ.

Σε μια επιφάνειας κοπής, κόβουμε τα δυο παντζάρια σε σχετικά χοντρές και ομοιόμορφες φέτες.

Με ένα κουπ-πατ σε σχήμα πεταλούδας κόβουμε την κάθε φέτα παντζαριού.

Τοποθετούμε τις πεταλούδες ομοιόμορφα και ισόποσα στην υπόλοιπη επιφάνεια από κάθε πιατέλα.

Μοιράζουμε το υπόλοιπο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο γύρω από τις πεταλούδες σε ομοιόμορφες σταγόνες.

Το πιάτο μας κυρίες είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!

Συνοδεύστε με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό από κόκκινα φρούτα!

Καλή όρεξη!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need (for 2 servings):
  • 2 large slices of toast bread,
  • 80 gr PDO kasseri cheese,
  • 2 Large free-range grazing eggs,
  • 2 Frankfurt sausages,
  • 2 boiled beetroots,
  • 1 tablespoon of extra virgin olive oil,
  • 2 glasses of red fruit juice,
  • 2 good friends to tell their news :)
Implementation:
On each of two elongated beautiful platters, we set aside a toast, which we have prepared using two large slices of toasted bread, 40 g PDO kasseri cheese in the middle and toasted slightly in a toaster.

Place a non-stick frying pan in the kitchen.
Turn the eye on at maximum temperature.
Add 1/2 tbsp of extra virgin olive oil.
As soon as it burns a little we break and prepare 2 fried eggs.

Once cooked in half or more, depending on the way everyone wants it, remove them carefully so they do not break too much, and place each on top of each toast.

Place the 2 Frankfurt sausages in boiling water for 5 minutes.

Remove, cut and decorate next to each toast.

On a cutting surface, cut the two beetrootss into relatively thick and even slices.

Cut every slice of the beetroots with a butterfly-shaped cutout.

Place the butterflies evenly on the rest of the surface of each platter.

Spread the rest of the extra virgin olive oil around the butterflies in even drops.

Our plate is ready to enjoy!

Serve with a glass of fresh red fruit juice!

Good appetite!

2019_Dimitra Papadopoulou
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Text of the recipie to transform in Braille Czech1-English (UK)1 - English (US)1 - French Grade1and Unified Braille Code 1 via https://www.brailletranslator.org/  download it in .brf ASCII file and be able to print it in a suitable printer:
cooky cook
croque madame with protected designation of origin kasseri cheese free range grazing eggs and beetroot butterflies
we will need for two servings
two large slices of toast bread
eighty grams of protected designation of origin kasseri cheese
two large free range grazing eggs
two frankfurt sausages
two boiled beetroots
one tablespoon of extra virgin olive oil
two glasses of red fruit juice
two good friends to tell their news
implementation
on each of two elongated beautiful platters we set aside a toast which we have prepared using two large slices of toasted bread forty grams protected designation of origin kasseri cheese in the middle and toasted slightly in a toaster
place a non stick frying pan in the kitchen
turn the eye on at maximum temperature
add half tablespoon of extra virgin olive oil
as soon as it burns a little we break and prepare two fried eggs
once cooked in half or more depending on the way everyone wants it remove them carefully so they do not break too much
place each on top of each toast
place the two frankfurt sausages in boiling water for five minutes
remove cut and decorate next to each toast
on a cutting surface cut the two beetroots into relatively thick and even slices
next cut every slice with a butterfly-shaped cutout
place the butterflies evenly on the rest of the surface of each platter
spread the rest of the extra virgin olive oil around the butterflies in even drops
our plate is ready to enjoy
serve with a glass of fresh red fruit juice
good appetite
2019 dimitra papadopulu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου