Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Γιαούρτι με ταχίνι και μέλι-Greek yogurt with tahini and honey

Θα χρειαστούμε (για δυο μερίδες):  (In English see below)


  • Δυο γιαούρτια στραγγιστά με 2% λιπαρά.
  • Τέσσερα κουταλάκια ταχίνι.
  • Εξι κουταλάκια μέλι.


Εκτέλεση:
Είτε ρίχνουμε επάνω στο κάθε γιαούρτι δυο κουταλιές ταχίνι και μετά τρεις κουταλιές μέλι και το τρώμε (με τον τρόπο αυτό γευόμαστε και τα τρία υλικά ξεχωριστά), είτε τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να γίνουν ένα σώμα.
Ιδανικό για πρωινό καθότι και τα τρία υλικά προσφέρουν στον οργανισμό ενέργεια και ευεξία για πολλή ώρα!

Ιστορία της ιδέας:
Βασικά η ιδέα μου ήρθε με λίγο παράδοξο τρόπο. Είχα πάρει από το Μοναστηράκι στην Αθήνα ένα τυλιχτό (δηλαδή γύρο με πίτα και τα σχετικά), το οποίο είχε μια καταπληκτική σος. Δεν μπόρεσα να μην ρωτήσω τον ιδιοκτήτη περί τίνος επρόκειτο και μου είπε πως ήταν σος από γιαούρτι, ταχίνι και μουστάρδα (κρατήστε το στο πίσω μέρος του μυαλού σας για κρέατα).

Ένα πρωινό λοιπόν, ετοιμαζόμουν να πάρω το γιαουρτάκι με το μελάκι για τη δουλειά και θυμήθηκα το ταχίνι μέσα στο γιαούρτι. Είπα να το δοκιμάσω στην γλυκιά εκδοχή του.
Κα-τα-πλη-κτι-κό! Αυτό έχω να πω μόνο!

Φυστικοβούτυρο στην Αμερική για πρωινό; Ταχίνι στην Ελλάδα! Γιατί όχι; Φυστίκι το ένα, σουσάμι το άλλο :)

2012_Δήμητρα Παπαδοπούλου

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need (for two servings):


  • 2 yogurt drained 2% fat,
  • 4 teaspoons of tahini (that is, sesame pulp),
  • 6 teaspoons of honey.


IImplementation:
We either pour two teaspoons of tahini in each yogurt and then three teaspoons of honey and eat it (in this way we taste all three ingredients separately), or mix them together to form a body.

Ideal for breakfast as all three ingredients provide to the body energy for many hours!

History of the idea:
Basically my idea came in a bit of a paradox way. I had picked up from Monastiraki in Athens a wrap (ie gyros), which had an amazing sauce. I couldn't help but ask the owner what it was about and he told me it was made of yogurt, tahini (that means pulp made from sesami) and mustard (keep it in the back of your mind for meat).

So one morning, I was getting ready to take the yogurt with honey for work and I remembered the tahini in the yogurt. And i thought og trying it in its sweet version.

Just A-ma-zing! That's all I have to say!

Peanut Butter in America for Breakfast? Tahini in Greece! Why not; ;)


2012_Dimitra Papadopoulou


2 σχόλια: