Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ζυμαρικά Κανελόνια με κόκκινη σάλτσα τόνο - Tuna pasta Cannelloni

                                                                                       (In English see below)
Θα χρειαστούμε (για ένα μικρό ταψί 4 ατόμων): 
  • 2 συσκευασίες τόνου σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
  • Μία συσκευασία κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο,
  • 4 μεγάλα καρότα,
  • 2 πιπεριές φλωρίνης,
  • 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια,
  • 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ διπλής συμπύκνωσης,
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι,
  • 4 πρέζες πιπέρι,
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό.
Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές φλωρίνης.
Τα τοποθετούμε στο μπλέντερ και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ελαφρώς, ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών μας ώστε να μαγειρευτεί λίγο, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και αφήνουμε έως ότου εξατμιστούν τα 2/3 από τα υγρά. Προσθέτουμε τον τόνο, αφήνουμε το μείγμα να δέσει για πέντε λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Λαδώνουμε καλά το μικρό ταψί.
Γεμίζουμε τα κανελόνια μας και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο έως ότου γεμίσει όλο το σκεύος.
Προσθέτουμε στο σκεύος μισό φλυτζάνι τσαγιού νερού.
Το μείγμα σάλτσας με τόνο που έχει περισσέψει, το περιχύνουμε επάνω στα κανελόνια ώστε να καλυφτούν καλά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 οC πάνω κάτω, για 35 λεπτπά της ώρας.
Εάν δεν έχουν εξατμιστεί επαρκώς τα υγρά, αφήνουμε λίγο ακόμα.
Το φαγητό είναι έτοιμο για να σερβιριστεί και για τους λάτρεις της γλυκόξινης κουζίνας θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη!

Ιστορία της ιδέας:
Κόκκινη σάλτσα με τόνο για ζυμαρικά, εμπνεύστηκα να κάνω από τον αδερφό μου. Εκείνος τη μαγειρεύει συχνά, εκείνος έκανε κάτι αλχημείες με καρότα μέσα τα οποία τα λτρεύω μέσα σε σάλτσες. Μια μέρα, στην προσπάθεια να θυμηθώ πώς την κάνει, κατέληξα σε αυτή την εκτέλεση, η οποία μου άρεσε πολύ και έκτοτε την υιοθέτησα!

Πάντα την συνοδεύω με μακαρόνια, φιογκάκια, βίδες, νο 6 κ.λ.π.

Όμως τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα , σκέφτηκα ότι τα κανελόνια θα μπορούν να αποτελέσουν έτσι ένα πιο ας το πούμε γιορτινό κάπως στα μάτια μας πιάτο.

Να μας δώσουν περισσότερο την αίσθηση ότι τρώμε κάτι γιατί γιορτάζουμε, γιορτάζουμε τη συνεύρεση με την οικογένεια, με τους φίλους, με τον άνθρωπό μας, πλησιάζει η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων κλπ. 

Δεν πρόκειται για μια μακαρονάδα που την κάνουμε στην καθημερινότητά μας.

Επιπλέον , αποτελεί μία πρόταση για τη νηστεία των Χριστουγέννων , η οποία περιλαμβάνει το ψάρι.

Με μία τέτοια αφορμή το πρωτομαγείρεψα για τον αδερφό μου, τη νύφη μου και την υπέροχη ανιψιά μου.

Έκανα το λάθος να μη βάλω πολύ μείγμα από επάνω με αποτέλεσμα να μείνουν σκληρά τα κανελόνια στην επάνω πλευρά τους. Γι'αυτό τονίζω να τα σκεπάσετε καλά με την σάλτσα πριν μπουν για ψήσιμο.

Καλή επιτυχία!

2019_Δήμητρα Παπαδοπούλου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need (for a small 4-person pan):
  • 2 tuna packages in extra virgin olive oil,
  • One pack of cannellons that don't need to be boiled,
  • 4 big carrots,
  • 2 Florin peppers,
  • 2 dried red onions,
  • 5 tablespoons full of double compaction tomato sauce,
  • 2 tablespoons extra virgin olive oil,
  • 1 tablespoon of salt,
  • 4 pinch of pepper,
  • 4 cups of water.
Implementation:

Wash, clean and cut the onions, carrots and peppers.
Place them in the blender and cut into small pieces.
In a saucepan, put the olive oil, pour our vegetable mixture to cook a little, add salt, pepper, water and leave until 2/3 of the liquids have evaporated. Add the tuna, let the mixture simmer for five minutes, remove from the heat and allow to cool.

Oil the small pan well.
We fill our cannellons and place them next to each other until all the utensils are filled.
Add half a cup of water to the pot.
Pour over the tuna sauce over the cannelloni to cover it well.
Cover with foil and bake in the oven at 200 ° C for 35 minutes.
If the liquids are not sufficiently evaporated, leave a little more.
The food is ready to serve and for the lovers of sweet and sour cuisine it will be a pleasant surprise!

History of the idea:

I was inspired to make red pasta tuna sauce by my brother. He cooks it often, he made alchemy with carrots inside which I love in sauces. One day, trying to remember how he it, I ended up doing this, which I really liked, and I have since adopted it!

I always accompany it with spaghetti, bows, screws, no 6 etc.

But now that Christmas is approaching, I have thought that cannellons can be a more festive dish in our eyes.

To give us more of a sense that we are eating something because we are celebrating, celebrating gathering with family, with friends, with our companion, Christmas is approaching, etc.

This is not a pasta we make usually in our daily lives.

On such an occasion I cooked it for my brother, my bride and my wonderful niece.

I made the mistake of not putting too much mixture on top so the cannellons stayed hard on their top. So I emphasize that you cover them well with the sauce before baking.

Good apetite!

2019_Dimitra Papadopoulou



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου