Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Τορτίγια Cooky-Cook δροσερή καλοκαιρινή-Cool summer tortilla Cooky-Cook

 Θα χρειαστούμε (για 2 άτομα)         (In English see below)

(get a .brf file by using the text down below using the braille translator)

  • 2 πίτες τορτίγια,
  • 2 φέτες γκούντα,
  • 2 κουταλιές σούπας μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη,
  • 2 κουταλιές γλυκού σαλάτα ρωσική,
  • 1 κόκκινη ώριμη ντομάτα.


Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά την ντομάτα και την κόβουμε σε κομματάκια.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις δυο τορτίγιες ανοιχτά δίπλα δίπλα και βάζουμε στην κάθε μια από μια φέτα γκούντα,
έπειτα από μια κουταλιά σούπας μελιτζανοσαλάτα, στην συνέχεια από ένα κουταλάκι γλυκού σαλάτα ρωσική και τέλος από μισή ντομάτα κομμένη σε κομματάκια.
Απομένει να τις τυλίξουμε και να τις απολαύσουμε!

Ιστορία της ιδέας της συνταγής μου:

Κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, ίσως και σε άλλα μέρη της γης αλλά δεν το γνωρίζω οπότε θα μιλήσω για την χώρα μου, έχει την τιμητική της η μελιτζανοσαλάτα. Στο εμπόριο είναι γνωστή και ως αγιορείτικη, διότι κυκλοφορούν δυο ειδών, μία με μαγιονέζα και μια χωρίς. Εδώ μιλάμε για την μελιτζανοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα, δηλαδή την λεγόμενη αγιορείτικη.
Η μελιτζανοσαλάτα γίνεται αφού ψήσουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ τις μελιτζάνες, αφαιρέσουμε στη συνέχεια την εσωτερική σάρκα, αλατίσουμε, προσθέσουμε ξύδι-εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και προαιρετικά μαϊντανό και κόκκινες πιπεριές.
Πρόκειται για μια μαγική σαλάτα, θρεπτική, νόστιμη, με κάπως καπνιστή γεύση, πολύ ευεργετική για την υγεία, αλλά και ελαφρώς παχυντική οπότε θέλει προσοχή στην ποσότητα.
Όταν έχω τέτοια εξαιρετικά υλικά στη διάθεσή μου, το θεωρώ απίθανο να μη βγω έξω από το σύνηθες και να μη δοκιμάσω κάτι διαφορετικό που να τα περιλαμβάνει! Αυτός είναι ένας τρόπος σκέψης που μου έμαθε ο αδερφός μου, είναι εξπερτ στο να κάνει πεντανόστιμα τοστ και τυλιχτά!!!
Ένα βράδυ στο σπίτι της οικογένειας του αδερφού μου , είχαμε τορτίγια μπαρ για βραδινό, τουτέστιν βγάλαν τα παιδιά στο τραπέζι ένα σωρό υλικά από τυριά , αλλαντικά έως και τις σαλάτες που ανέφερα κι ο καθένας θα έκανε την τορτίγια της αρεσκείας του.
Επέλεξα αυτό το συνδυασμό αποκλείοντας τα αλλαντικά για αλλαγή.
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ δροσερό και νόστιμο!
Όξινο από την ντομάτα, γλυκό από την ρωσική σαλάτα, καπνιστό από τη μελιτζάνα και με γεμάτο σώμα από το γκούντα! 

Καλό καλοκαίρι και...
Απολαύστε υπεύθυνα ... βασικά , απολαύστε!!!
2020_δήμητρα παπαδοπούλου_cooky-cook

όλα τα δικαιώματα διατηρούνται

-------------------------------------------------------------------------------------------------

We will need (for 2 persons) 

  • 2 tortilla pies,
  • 2 slices of gouda,
  • 2 tablespoons of eggplant (aubergine) salad (Mount Athos type),
  • 2 tablespoons russian salad,
  • 1 red ripe tomato.
Implementation:

First we wash the tomato well and we cut it into small pieces.

Then we place the two tortillas open, side by side and we put in each a slice of gouda,
then a tablespoon of eggplant salad, then a teaspoon of Russian salad and finally half a tomato cut into pieces.

It remains to wrap them and enjoy them!

Story of my recipe idea:

Every summer in Greece, maybe in other parts of the world but I do not know so I will talk about my country, the eggplant salad has its honor. In the market it is also known as Mount Athos type eggplant salad, because there are two types, one with mayonnaise and one without. Here we are talking about the eggplant salad without mayonnaise, that is, the so-called Mount Athos type.
The eggplant salad is made after grilling the aubergines, then remove the inner flesh, add salt, vinegar-extra virgin olive oil, garlic and optionally parsley and red peppers.
This is a magic salad, nutritious, delicious, with a slightly smoky taste, very beneficial for health, but also slightly fattening, so it needs attention to quantity.
When I have such excellent materials at my disposal, I find it unlikely not going out of my way and not trying something different! This a way of thinking that my brother taught me (leaded by example), he is an expert in making delicious toasts and wraps!!!
One night at my brother's family house, we had a tortilla bar for dinner, meaning they've puted on the table a bunch of ingrediants like cheese, cold cuts, the salads I mentioned and everyone would make the tortilla of his preference.
I chose this combination excluding cold cuts for a change.
The result was very cool and delicious!
Sour from the tomato, sweet from the Russian salad, smoked from the eggplant and with a full body from the gouda!

Happy summer and ...

Enjoy responsibly ... basically, enjoy !!!

2020_dimitra papadopoulou_cooky-cook

All rights reserved

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(get a .brf file by using the text and the braille translator)
we will need for two persons   

two tortilla pies  
two slices of gouda  
two tablespoons of eggplant salad mount athos  
two tablespoons of russian salad  
one red ripe tomato 
  
implementation  
  
first we wash the tomato well and we cut it into small pieces  
  
then we place the two tortillas open side by side and we put in each a slice of gouda 
a tablespoon of eggplant salad 
a teaspoon of russian salad and finally half a tomato cut into pieces 
  
it remains to wrap them and enjoy them  
  
story of my recipe idea  
  
every summer in greece 
and maybe in other parts of the world but ;i do not know so ;i will talk about my country 
the eggplant salad has its honor4 in the market it is also known as mount athos type eggplant salad because there are two types 
one with mayonnaise and one without 
here we are talking about the eggplant salad without mayonnaise  
that is the so called mount athos type 
 
the eggplant salad is made after grilling the aubergines 
then remove the inner flesh and add salt 
vinegar 
extra virgin olive oil 
garlic and optionally parsley and red peppers  
 
this is a magic salad1 nutritious1 delicious1 with a slightly smoky taste1 very beneficial for health but also slightly fattening so it needs attention to quantity 
  
when i have such excellent materials at my disposal ;i find it unlikely not going out of my way and not trying something different 
 
this a way of thinking that my brother taught me 
he is an expert in making delicious toasts and wraps 
  
one night at my brother's family house we had a tortilla bar for dinner 
 
meaning they've puted on the table a bunch of ingrediants like cheese1 cold cuts1 the salads ;i mentioned and do on and everyone would make the tortilla of his preference  
;i chose this combination excluding cold cuts for change 
the result was very cool and delicious  
sour from the tomato 
sweet from the russian salad 
smoked from the eggplant and with a full body from the gouda  
  
happy summer and 
enjoy responsibly
basically enjoy

2020
dimitra papadopoulou
cooky-cook
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου