Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Αυγοφέτες ομελέτα Cooky-Cook που όλοι θα λατρέψουν - Omelette eggbread slices Cooky-Cook that everyone will love

 Aυγοφέτες ομελέτα Cooky-Cook που όλοι θα λατρέψουν !!!  (in English see below)

Πριν τη μαγειρική

Προμηθευτείτε και διατηρήστε στο στόλο της κουζίνας σας: 

  • Ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι,
  • Kουπάτ με σχέδια που αγαπάτε,
  • Επιφάνειες κοπής,
  • Ένα καλό αποθηκευτικό δοχείο,
  • Έναν αβγοδάρτη.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, προχωράω με τη συνταγή που πιστεύω θα σας ενθουσιάσει!!!

Θα χρειαστούμε (για 4 άτομα):

  • 4 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο γάλακτος,
  • 8 φέτες για τοστ,
  • 2 αβγά (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής), 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού συμπηκνωμένο γάλα,
  • 2 φέτες τυρί havarti κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 φέτες καπνιστής γαλοπούλας ομοίως κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Αρχικά παίρνουμε τα αγαπημένα μας κουπάτ μας, κόβουμε δυο σχέδια στο εσωτερικό από κάθε φέτα του τοστ και αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό κομμάτι.

Κρατάμε και αποθηκεύουμε τα κομμάτια αυτά του ψωμιού που κόψαμε από την ψύχα της φέτας με τα κουπάτ μας, γιατί θα το χρειαστούμε σε επόμενη συνταγή.

Στη συνέχεια, σε ένα πιάτο σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη. Αφού πετύχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα, προσθέτουμε τα καρέ από το havarti και την καπνιστή γαλοπούλα ομοιόμορφα παντού.

Έπειτα, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά το αντικολλητικό τηγάνι μας και επαναλαμβάνουμε 4 φορές την παρακάτω διαδικασία: 

βάζουμε ένα κουταλάκι γλυκού βούτυρο γάλατος, περιμένουμε να λιώσει να πάει παντού και να κάψει ελαφρώς, τοποθετούμε 2 φέτες του τοστ και τις ψήνουμε ελαφρώς και από τις δυο πλευρές, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε από το μείγμα του αβγού μας και γεμίζουμε τα σχέδια που κόψαμε με το κουπάτ, αφήνουμε (χωρίς να αλλάξουμε πλευρά) έως ότου δούμε ότι ψήθηκε το μείγμα αβγού και αφαιρούμε. 

Τελειώσαμε και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τις καταπληκτικές αυτές διαφορετικές αυγοφέτες , ή φέτες ομελέτας, πείτε το όπως θέλετε, που σίγουρα όλοι θα τις λατρέψουν!!!

Ιστορίας της ιδέας της συνταγής μου:

Λατρεύω τα κουπάτ, μου αρέσουν πολύ ,τα αγοράζω σε διάφορα σχέδια και μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ στις διάφορες συνταγές μου, θα θυμάστε τα παντζάρια μου φυσικά κομμένα σε σχήμα πεταλούδας!!!

Έτσι κι εδώ, ήθελα να χρησιμοποιήσω τα κουπάτ μου που σχηματίζουν τη λέξη LOVE και να προσθέσω πολλή αγάπη!!! Δεν είναι πολύ ωραία και διασκεδαστική ιδέα για το πρωινό όλης της οικογένειας;;; Δεν είναι εξαιρετική ιδέα για πρωινό στο κρεβάτι του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει;;;; Λέω τώρα εγώ, ιδέες ;) 

απολαύστε υπεύθυνα...βασικά, απολαύστε

cooky-cook και φροντίστε τον εαυτό σας και αυτούς που αγαπάτε!!!

08_01_2020_δήμητρα παπαδοπούλου_cooky-cook 

                                 --------------------------------------------
 

--------------------------------------------

Omelette eggbread slices Cooky-Cook that everyone will love!!!

Before cooking

Buy and keep in your kitchen fleet:

  • A good non-stick pan,
  • Kitchen (or cookie) cutters with designs you love,
  • A good storage taper,
  • An egg beater.

Without further ado, I proceed with the recipe that I believe will excite you

We will need (for 4 people):

  • 4 teaspoons buttermilk,
  • 8 slices for toast,
  • 2 eggs (preferably free-range),
  • 2 teaspoons condensed milk,
  • 2 slices of havarti cheese cut into small squares
  • 2 slices of smoked turkey similarly cut into small squares
  • 1 teaspoon salt

Implementation:

First we take our favorite kitchen cutters and we cut two designs inside from each slice of toast. We remove carefully the inside piece.

We keep and store these pieces of bread, because we will need it in a next recipe.

After that, in a deep plate, we break the eggs, we add the condensed milk, the salt and we beat them enough with the egg beater. After achieving a homogeneous result, we add the the havarti and the smoked turkey so that the little squared cut pieces go everywhere.

Then, we place our non-stick pan on medium heat and we repeat the following process 4 times:

We put a teaspoon of buttermilk, we wait for it to melt to go everywhere and burn slightly, we place 2 slices of our toast and bake them lightly on both sides, with a teaspoon we take the mixture of our eggs and we fill the designs that we've cuted earlier, we let it cook (without changing side this time) and we remove once we see the egg mixture cooked enough.

We made it and we are ready to enjoy these amazing different egg bread slices, or scrambled eggs bread slices, or omelette bread slices, say it as you want, surely everyone will love them !!!

History of my recipe idea:

I love kitchen cutters, I really like them, I buy them in different designs and I like to use them in my various recipes, you will surely remember my beetroots cut in the shape of a butterfly !!

So I wanted to use my cutters that form the word LOVE and add a lot of love !!! Isn't it a very nice and fun idea for the whole family, for breakfast ??? Isn't it a great idea for breakfast in bed , for St Valentine's day???? I now give ideas;)

enjoy responsibly ... basically, enjoy...

cooky-cook and take care of yourselves and the ones you love!!! 

08_01_2020_dimitra papadopoulou_cooky-cook


Affiliate links have been included.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου