Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Μαϊντανοσαλάτα με τόνο - Parsley salad with tuna



Θα χρειαστούμε (για 2 μεγάλα μπολ σαλάτας): (In English see below)

  • Δυο ματσάκια φρέσκο μαϊντανό,
  • 2 συσκευασίες τόνο, σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
  • 2 μικρές ποσότητες αρακά βρασμένο, όσο περίπου δυο χούφτες,
ομοίως
  • 2 μικρές ποσότητες καλαμπόκι βρασμένο,
  • 2 μικρές ποσότητες φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα,
  • 2 πιπεριές φλωρίνης βρασμένες ή ψητές και ξεφλουδισμένες, τέλος
  • 2 πρέζες αλάτι και
  • 2 πρέζες φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε σε δυο όμορφες σαλατιέρες της αρεσκείας μας, προσωπικά προτιμώ εκείνες που είναι φτιαγμένες από γυαλί ή από πηλό.
Προσθέτουμε σε κάθε μία από μία ποσότητα βρασμένο αρακά, καλαμπόκι, φασόλια και την πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ.

Έπειτα προσθέτουμε σε κάθε ένα μπολ από μία συσκευασία tόνο σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε και από μία πρέζα αλάτι και πιπέρι.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπρόσθετο ελαιόλαδο, έχουμε ήδη ότι μας χρειάζεται!

Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινες κουτάλες για να πάνε τα υλικά ομοιόμορφα παντού, χωρίς όμως να σπάσει πολύ ο τόνος, θέλουμε να είναι σε κομμάτια, όμορφος μέσα στη σαλάτα μας!

Είμαστε έτοιμοι να την καταναλώσουμε και μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ένα δροσερό λευκό ξηρό κρασί της αρεσκείας μας και το υπόλοιπο να το κρατήσουμε για λίγες μέρες στο ψυγείο και να το καταναλώσουμε σχετικά άμεσα, ή αν διαθέτουμε, σε συντηρητή κρασιών για μελλοντική κατανάλωση!!!

Καλή σας όρεξη!

Ιστορία της ιδέας:  
Λατρεύω τον μαϊντανό! Λατρεύω την γεύση του και τις ευεργετικές του ιδιότητες! Μια μέρα, βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του θεατρικού συγγραφέα Ανδρέα Στάικου, αποφάσισα να αγοράσω ένα βιβλίο του, το οποίο ονομάζεται Επικίνδυνες Μαγειρικές. Πρόκειται για ένα βιβλίο μυθοπλασίας, στο οποίο εμπεριέχονται αναλυτικά συνταγές οι οποίες σχετίζονται με την ιστορία! Και τι να δω σε μια σελίδα... μαϊντανοσαλάτα!!! Και σας ρωτάω, εκείνη την ώρα ποιος λάτρης του μαϊντανού δεν θα είχε σκεφτεί "ε μα πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα";  Απλή, λιτή και πεντανόστιμη! Μόνο με ελαιόλαδο και λεμόνι νομίζω.... ! Έκτοτε την έχω κάνει πάρα πολλές φορές!Έρωτας! Σήμερα είπα να την εμπλουτίσω με τόνο, έτσι για να δοκιμάσω.... ε λοιπόν δεν το συζητώ, είναι απλά τέλεια.... Τελικά αναρωτιέμαι καμιά φορά, γιατί όταν μαγειρεύουμε μένουμε πάντα προσηλωμένοι στη συνταγή που μάθαμε...; Από φόβο μήπως χαλάσει το φαγητό; Από αγάπη γι' αυτήν καθεαυτή τη συνταγή; Δεν ξέρω, πάντως οι πειραματισμοί έχουν πολύ πλάκα τελικά!!! :))

Ο μαϊντανός είναι πηγή φλαβονοειδών και αντιοξειδωτικών, ειδικά λουτεολίνη, απιγενίνη, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ,βιταμίνη C και βιταμίνη Α*

Προσοχή, η υπερβολική κατανάλωση μαϊντανού θα πρέπει να αποφεύγεται από τις έγκυες γυναίκες**

*,**πηγή:https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82

2012_Δήμητρα Παπαδοπούλου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We will need:

  • Two bunches of fresh parsley,Two packs of tuna, in extra virgin olive oil,
  • 2 small quantities of boiled peas, about two handfuls,
similarly
  • 2 small quantities of boiled corn,
  • 2 small quantities of boiled black beans,
  • 2 boiled or roasted and peeled Florine peppers,
  • 2 pinches of salt and
  • 2 pinches of freshly cut pepper.
Implementation:

We wash the parsley very well and chop each bunch into two beautiful salad bowls of our choice. I personally prefer those made of glass or clay.

Add to each salad bowl a quantity of boiled green peas, corn, beans and Florin peppers cut into small cubes.

Then add to each bowl a pack of tuna in extra virgin olive oil and add a pinch of salt and pepper.

Mix gently with wooden spoons to get the ingredients evenly everywhere, but without breaking the tuna very much, we want them to be in pieces, beautiful in our salad.

We are ready to consume it and can accompany it with a cool white dry wine of our choice, keep the rest in the the fridge for a few days and consume it relatively immediately, or if available, at a wine preserver for future consumption !!!

Bon appetit!

History of the idea:

I love parsley! I love its taste and its beneficial elements
One day, after watching a documentary on the life of playwright Andreas Staikos, I decided to buy a book of him called Dangerous Cooking. This is a fiction book that contains detailed recipes related to the story! And i saw this recipie ... parsley salad !!! And I asked to my self at that time, "but how I didn't think of it earlier"? Simple and delicious! Only with olive oil and lemon I think ....! I have done it many times since then! Today I said to enrich it with tuna, so to taste .... and in my it came out just perfect, in my opinion .... I wonder sometimes, why when we cook we always stay focused on the recipe we learned ...? For fear of spoiling the food? Out of love for the recipe itself? I don't know, however experimentation has a lot of fun after all !!! :))

Parsley is a source of flavonoids and antioxidants, especially luteolin, apigenin, folic acid, vitamin K, vitamin C and vitamin A *

Caution, excessive consumption of parsley should be avoided by pregnant women **

*, ** source: https: //en.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C % CF% 82

2012_Dimitra Papadopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου