Θα χρειαστούμε:
Ντομάτες.
Κόκκινο κρεμμύδι.
Πράσινη πιπεριά.
Μαϊντανό.
Αλάτι.
Ελαιόλαδο.
Ξύδι.
Κους κους (όχι το ζυμαρικό αλλά το πλιγούρι).
Εκτέλεση:
Απλώστε στον πάτο ενός μπολ ένα φλιτζανάκι κους κους.
Κόψτε από επάνω τα υλικά της ντοματοσαλάτας χωρίς να ανακατέψετε.
Προσθέστε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι καθώς και 1/3 από το φλιτζανάκι νερό.
Αφήστε για 15 λεπτά.
Τα υλικά θα βγάλουν τα υγρά τους και μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό, θα φουσκώσει το κους κους.
Έπειτα από τα 15 λεπτά δοκιμάστε μερικά σπυριά, αν είναι λίγο σκληρά αφήστε λίγη ώρα ακόμη, εάν είναι πολύ σκληρά προσθέστε λίγο νερό και περιμένετε λίγη ωρίτσα.
Όταν θα είναι έτοιμο, ανακατέψτε και βουαλά το ταμπουλέ σας!
Ιστορία της ιδέας:
Ταμπουλέ κάνουμε από πάντα στην οικογένειά μας, συνήθως με αγγουράκια, ντοματούλες, κασεράκια και ζαμπονάκια, φανταστικό!
Μια μέρα, σκέφτηκα να κάνω αυτό το πάντρεμα με τη ντοματοσαλάτα, και να αποφύγω τα κασεράκια κλπ διότι σκέφτηκα, αφού στην Κρήτη καταφέρνουν με τα υγρά που βγάζει η ντομάτα να μουλιάσουν ολόκληρο ντάκο, τι στο καλό, δεν θα φούσκωνε και το κους κους;
Και τελικά, αυτό το πάντρεμα της παραδοσιακής Ελληνικής ντοματοσαλάτας με το Λιβανέζικο ταμπουλέ πολύ ωραίο και δροσιστικό!
Ελπίζω να το απολαύσετε!
Δήμητρα Παπαδοπούλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου