Θα χρειαστείτε: (In English see below)
Μια γλυκοπατάτα.
Ένα αβοκάντο.
Σαλάτα Ρόκα-Σπανάκι (1 συσκευασία 200 γρ περίπου).
Πεκορίνο σε κυβάκια (2 χούφτες).
Φουαντρέ γαλοπούλα (2 φέτες).
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (2 κουταλιές σούπας).
Εκτέλεση:
Βράζουμε την γλυκοπατάτα, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας σε μια σαλατιέρα.
Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, το ανοίγουμε με ένα στριφογύρισμα, αφαιρούμε το κουκούτσι (το κρατάμε στην άκρη για να κάνουμε την δική μας αβοκαντιά στο σπίτι, λεπτομέρειες παρακάτω*), το ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε κι αυτό σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
Προσθέτουμε τυρί πεκορίνο σε κυβάκια, όσα θέλουμε ανάλογα με την αλμυρότητα που θέλουμε να έχει η σαλάτα καθότι δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι.
Προσθέτουμε σαλάτα ρόκα-σπανάκι (υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο αλλά κι από λαϊκή-μαναβική-βιολογικές αγορές).
Κόβουμε την γαλοπούλα σε κομματάκια με το χέρι.
Προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (μια κουταλιά σούπας για κάθε μερίδα).
Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε!
Ιστορία της ιδέας:
Η γλυκοπατάτα μου θυμίζει τη φίλη μου τη Νατάσσα, την Αθήνα και το Παγκρατάκι. Θέλησα να θυμηθώ εκείνη τη γεύση από τον περσινό υπέροχο χειμώνα στην Αθήνα κι αποφάσισα να αγοράσω μία. Η σαλάτα προέκυψε στην πορεία. Σκέφτηκα να σπάσω την γλυκιά γεύση της γλυκοπατάτας με την πιο ουδέτερη βουτυρένια του αβοκάντο, να δώσω αλμύρα με το πεκορίνο (μοιάζει στη γεύση με την παρμεζάνα αλλά είναι πιο ελαφρύ)
, να τελειώσω κάτι φέτες γαλοπούλας που υπήρχαν στο ψυγείο, να ενδυναμώσω το κοκτέιλ βιταμινών της σαλάτας με την ρόκα και το σπανάκι και φυσικά να κλείσω την δημιουργία μου με το απαραίτητο ελαιόλαδο που τόσο αγαπώ!
Ένα θα σας πω, θα κάνετε αίσθηση! Στη δουλειά σήμερα εγώ έκανα :)
Καλή σας όρεξη!
*Μην πετάτε τα κουκούτσια από το αβοκάντο, μπορείτε πολύ εύκολα να καλλιεργήσετε το δικό σας φυτό, κρίμα δεν είναι να πάει στα σκουπίδια; Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο πως:
http://cityfarmer.gr/2012/07/03/how-to-grow-avocado/
2013_Δήμητρα Παπαδοπούλου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need:
A sweet potato.
An avocado.
Rocket-Spinach Salad (1 pack of about 200 g).
Pecorino in cubes (2 hands).
Fuentre turkey (2 slices).
Extra virgin olive oil (2 tablespoons).
Implementation:
We boil the sweet potato, peel it and cut it into pieces of our choice in a salad bowl.
We cut the avocado in the middle, open it with a twist, remove the puck (we keep it aside to make our own avocado tree at home, details below *), we then peel it and cut it to pieces of our choice.
We add the pecorino cheese cut to cubes as much as we like, depending on the saltiness we want the salad to have because we will not be adding salt at all.
We add the rocket-spinach salad (both commercially available but also from folk-grocery-organic markets).
We cut the roasted turkey into pieces by hand.
We add the extra virgin olive oil (one tablespoon for each serving).
Mix and enjoy!
History of the idea:
My sweet potato reminds my dear friend Natasa, Athens and Pagrati. My dear friend and her sister, my other dear friend Georgia, hosted me at her home during my pedagogical studies in Athens. And she was the one that introduced me the sweet potato, she was using it a lot at her food routine and i absolutely loved it! So i wanted to remember that taste of this wonderful winter in Athens and decided to buy one. The salad emerged along the way. I thought about breaking the sweet taste of the sweet potato with the more neutral avocado butter, to give it a saltiness using pecorino (it looks like parmesan but it's lighter), finishing some turkey slices in the fridge, empowering the salad's vitamin cocktail with rocket and spinach, and of course ending my creation with the essential extra virgin olive oil that I love so much!
Bon appetit!
* Do not dispose of pests from avocado, you can very easily grow your own plant, shame is not it to go to the trash? See the link below:
http://cityfarmer.gr/2012/07/03/how-to-grow-avocado/
2013_Dimitra Papadopoulou
Μια γλυκοπατάτα.
Ένα αβοκάντο.
Σαλάτα Ρόκα-Σπανάκι (1 συσκευασία 200 γρ περίπου).
Πεκορίνο σε κυβάκια (2 χούφτες).
Φουαντρέ γαλοπούλα (2 φέτες).
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (2 κουταλιές σούπας).
Εκτέλεση:
Βράζουμε την γλυκοπατάτα, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας σε μια σαλατιέρα.
Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, το ανοίγουμε με ένα στριφογύρισμα, αφαιρούμε το κουκούτσι (το κρατάμε στην άκρη για να κάνουμε την δική μας αβοκαντιά στο σπίτι, λεπτομέρειες παρακάτω*), το ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε κι αυτό σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
Προσθέτουμε τυρί πεκορίνο σε κυβάκια, όσα θέλουμε ανάλογα με την αλμυρότητα που θέλουμε να έχει η σαλάτα καθότι δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι.
Προσθέτουμε σαλάτα ρόκα-σπανάκι (υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο αλλά κι από λαϊκή-μαναβική-βιολογικές αγορές).
Κόβουμε την γαλοπούλα σε κομματάκια με το χέρι.
Προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (μια κουταλιά σούπας για κάθε μερίδα).
Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε!
Ιστορία της ιδέας:
Η γλυκοπατάτα μου θυμίζει τη φίλη μου τη Νατάσσα, την Αθήνα και το Παγκρατάκι. Θέλησα να θυμηθώ εκείνη τη γεύση από τον περσινό υπέροχο χειμώνα στην Αθήνα κι αποφάσισα να αγοράσω μία. Η σαλάτα προέκυψε στην πορεία. Σκέφτηκα να σπάσω την γλυκιά γεύση της γλυκοπατάτας με την πιο ουδέτερη βουτυρένια του αβοκάντο, να δώσω αλμύρα με το πεκορίνο (μοιάζει στη γεύση με την παρμεζάνα αλλά είναι πιο ελαφρύ)
, να τελειώσω κάτι φέτες γαλοπούλας που υπήρχαν στο ψυγείο, να ενδυναμώσω το κοκτέιλ βιταμινών της σαλάτας με την ρόκα και το σπανάκι και φυσικά να κλείσω την δημιουργία μου με το απαραίτητο ελαιόλαδο που τόσο αγαπώ!
Ένα θα σας πω, θα κάνετε αίσθηση! Στη δουλειά σήμερα εγώ έκανα :)
Καλή σας όρεξη!
*Μην πετάτε τα κουκούτσια από το αβοκάντο, μπορείτε πολύ εύκολα να καλλιεργήσετε το δικό σας φυτό, κρίμα δεν είναι να πάει στα σκουπίδια; Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο πως:
http://cityfarmer.gr/2012/07/03/how-to-grow-avocado/
2013_Δήμητρα Παπαδοπούλου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need:
A sweet potato.
An avocado.
Rocket-Spinach Salad (1 pack of about 200 g).
Pecorino in cubes (2 hands).
Fuentre turkey (2 slices).
Extra virgin olive oil (2 tablespoons).
Implementation:
We boil the sweet potato, peel it and cut it into pieces of our choice in a salad bowl.
We cut the avocado in the middle, open it with a twist, remove the puck (we keep it aside to make our own avocado tree at home, details below *), we then peel it and cut it to pieces of our choice.
We add the pecorino cheese cut to cubes as much as we like, depending on the saltiness we want the salad to have because we will not be adding salt at all.
We add the rocket-spinach salad (both commercially available but also from folk-grocery-organic markets).
We cut the roasted turkey into pieces by hand.
We add the extra virgin olive oil (one tablespoon for each serving).
Mix and enjoy!
History of the idea:
My sweet potato reminds my dear friend Natasa, Athens and Pagrati. My dear friend and her sister, my other dear friend Georgia, hosted me at her home during my pedagogical studies in Athens. And she was the one that introduced me the sweet potato, she was using it a lot at her food routine and i absolutely loved it! So i wanted to remember that taste of this wonderful winter in Athens and decided to buy one. The salad emerged along the way. I thought about breaking the sweet taste of the sweet potato with the more neutral avocado butter, to give it a saltiness using pecorino (it looks like parmesan but it's lighter), finishing some turkey slices in the fridge, empowering the salad's vitamin cocktail with rocket and spinach, and of course ending my creation with the essential extra virgin olive oil that I love so much!
Bon appetit!
* Do not dispose of pests from avocado, you can very easily grow your own plant, shame is not it to go to the trash? See the link below:
http://cityfarmer.gr/2012/07/03/how-to-grow-avocado/
2013_Dimitra Papadopoulou
Μπράβο ΔΗΜΗΤΡΑ! επιτέλους το βρήκα... άντε κ φέρε κ καμία για την έγκυο στην δουλειά ;) Μπέττυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μπέττυ μου!!! Χαίρομαι που επιτέλους με βρήκες :) Ελπίζω να σου αρέσουν οι συνταγές και να τις δοκιμάσεις :) έγινε, σαλάτα για την έγκυο στο γραφείο με την πρώτη ευκαιρία, υπόσχεση :)
ΑπάντησηΔιαγραφή