Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Φυσικός χυμός Δήμητρας Vol. 1

Θα χρειαστούμε (για ένα μεγάλο ποτήρι):
Μισή μπανάνα.
Μισό ιταλικό αχλάδι ή ένα αχλάδι κρύσταλ.
Ένα μέτριο καρότο.
Ένα πορτοκάλι.
Ένα κομμάτι από φλούδα λεμονιού.
Ένα μπλέντερ.
Έναν στίφτη πορτοκαλιών απλό.

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και το καρότο, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ (το κλασσικό που έχουμε σχεδόν όλοι στο σπίτι).
Προσθέτουμε το κομμάτι από την φλούδα του λεμονιού και λίγο νερό και χτυπάμε καλά έως ότου δημιουργηθεί μια μάζα, μια φρουτόκρεμα.
Στίβουμε το πορτοκάλι, προσθέτουμε τον χυμό του στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
Αδειάζουμε σε ένα ποτήρι και σερβίρουμε με καλαμάκι.
Εάν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη και ανακατεύουμε.

Ιστορία της ιδέας:
Στους χώρους εργασίας συνήθως τα διαλείμματα είναι κάπως περιορισμένα.
Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής θέλουμε να έχουμε μικρά γεύματα φρούτων.
Προσωπικά, το να κάθομαι να τρώω ένα σκέτο αχλάδι το βαριέμαι, το να κάνω μια φρουτοσαλάτα που μου αρέσει είναι χρονοβόρο (πρέπει να κόβεται λίγο πριν την κατανάλωση για να μην οξειδώνονται τα φρούτα), έτσι, αποφάσισα να τα πολτοποιώ όλα στο μπλέντερ και να κάνω έναν ωραιότατο χυμό τον οποίο παίρνω μαζί μου σε σέικερ!
Ελπίζω να σας αρέσει!
Δήμητρα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου