Θα χρειαστούμε:
2 πέστροφες.
2 ξινά ρόδια.
Λεμόνι.
Μαϊντανό.
Ελαιόλαδο.
Αλάτι.
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και αλατίζουμε τις πέστροφες.
Τις ψήνουμε στο γκριλ στους 180 οC. 15 λεπτά περίπου από την μια πλευρά και 15 από την άλλη.
Καθαρίζουμε τα ρόδια και συγκεντρώνουμε τα σπυριά σε ένα σκεύος.
Τοποθετούμε τα μισά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε ώστε να κρατήσουμε μόνο τον χυμό. Κρατάμε τα υπόλοιπα στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Κόβουμε φέτες λεμονιού.
Τοποθετούμε τις πέστροφες σε μια μεγάλη πιατέλα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε με τον χυμό από τα ξινά ρόδια.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα σπυριά ροδιού που έχουμε κρατήσει στην πλευρά της κοιλιάς καθώς και μέσα στην κοιλιά.
Πασπαλίζουμε στο πιάτο και επάνω στα ψάρια τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέλος, ολοκληρώνουμε την διακόσμηση του πιάτου μας με τις φέτες λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!
Ιστορία της ιδέας:
Η πέστροφα, κυρίως η ροζ, είναι αγαπημένο ψάρι. Μου θυμίζει εκδρομές στο βουνό, πεστροφοτροφεία, την Γαλλία όπου έμενα, τα ντοκυμαντέρ του Ζακ Υβ Κουστώ... είναι γενικά μια ολόκληρη φιλοσοφία από μόνη της!
Και είναι πανεύκολη στο ψήσιμο, γίνεται σε χρόνο ρεκόρ.
Με ένα απλό ψήσιμο, ελαιόλαδο, λεμόνι και μαϊντανό αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο, έτσι απλά.
Επάνω σε μια στιγμή μαγειρικής έμπνευσης, σκέφτηκα να αντικαταστήσω τον χυμό λεμονιού με χυμό από ξινό ρόδι, έτσι για να γίνει πιο ιδιαίτερο το πιάτο και για να παίξω με την διακόσμηση σε σχέση με τα χρώματα και κυρίως με το χαβιάρι στην κοιλιά.
Ελπίζω να σας αρέσει!
Δήμητρα Παπαδοπούλου
2 πέστροφες.
2 ξινά ρόδια.
Λεμόνι.
Μαϊντανό.
Ελαιόλαδο.
Αλάτι.
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και αλατίζουμε τις πέστροφες.
Τις ψήνουμε στο γκριλ στους 180 οC. 15 λεπτά περίπου από την μια πλευρά και 15 από την άλλη.
Καθαρίζουμε τα ρόδια και συγκεντρώνουμε τα σπυριά σε ένα σκεύος.
Τοποθετούμε τα μισά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε ώστε να κρατήσουμε μόνο τον χυμό. Κρατάμε τα υπόλοιπα στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Κόβουμε φέτες λεμονιού.
Τοποθετούμε τις πέστροφες σε μια μεγάλη πιατέλα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε με τον χυμό από τα ξινά ρόδια.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα σπυριά ροδιού που έχουμε κρατήσει στην πλευρά της κοιλιάς καθώς και μέσα στην κοιλιά.
Πασπαλίζουμε στο πιάτο και επάνω στα ψάρια τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέλος, ολοκληρώνουμε την διακόσμηση του πιάτου μας με τις φέτες λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!
Ιστορία της ιδέας:
Η πέστροφα, κυρίως η ροζ, είναι αγαπημένο ψάρι. Μου θυμίζει εκδρομές στο βουνό, πεστροφοτροφεία, την Γαλλία όπου έμενα, τα ντοκυμαντέρ του Ζακ Υβ Κουστώ... είναι γενικά μια ολόκληρη φιλοσοφία από μόνη της!
Και είναι πανεύκολη στο ψήσιμο, γίνεται σε χρόνο ρεκόρ.
Με ένα απλό ψήσιμο, ελαιόλαδο, λεμόνι και μαϊντανό αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο, έτσι απλά.
Επάνω σε μια στιγμή μαγειρικής έμπνευσης, σκέφτηκα να αντικαταστήσω τον χυμό λεμονιού με χυμό από ξινό ρόδι, έτσι για να γίνει πιο ιδιαίτερο το πιάτο και για να παίξω με την διακόσμηση σε σχέση με τα χρώματα και κυρίως με το χαβιάρι στην κοιλιά.
Ελπίζω να σας αρέσει!
Δήμητρα Παπαδοπούλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου