Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Classy Βουκίτσες Cooky-Cook για φαγητό βουτίτσες-Classy bread bites Cooky-Cook for food divings



Πηγή: http://cooky-cook.blogspot.com/

Θα χρειαστούμε:    (in English see below)
1/2 κιλό φαριναπ,
Νερό,
2 κουταλιές γλυκού αλάτι,
1 πρέζα ζάχαρη.

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο και προσθέτουμε σταδιακά νερό , ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου δημιουργηθεί μια ζύμη η οποία στο τέλος δεν θα κολλάει στα χέρια μας.

Φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο χωνάκια και τα γεμίζουμε με τη ζύμη.


Πηγή: http://cooky-cook.blogspot.com/
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180-200οC.

Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Ξεφορμάρουμε.

Κόβουμε όσο το δυνατόν πιο ίσια την κάτω επιφάνεια, και οι βουκίτσες είναι έτοιμες!

Για περισσότερο επαγγελματικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα, γεμίζουμε και ψήνουμε σε ανοξείδωτα φορμάκια για κορνέ.

Για τις πιο κλασσάτες βουτιές με ψωμάκι στο φαγάκι!

Ιστορία της ιδέας:
Στην Ελλάδα φημιζόμαστε για τη χρήση της βουκίτσας ψωμιού, ως βοηθητική για το σπρώξιμο του φαγητού, ή για να κάνουμε μια γευστική βουτιά στο φημισμένο μας ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που βάζουμε στις σαλάτες μας!!
Κι όμως, κάπου επίσημα,το  savoir vivre θα κατέκρινε κατά βάση κάτι τέτοιο!!!
Σκέφτηκα λοιπόν να δημιουργήσω μια πιο classy εκδοχή, η οποία να μπορεί επάξια να σταθεί σε πιο επίσημες καταστάσεις,  όπως ένα φαγητό έξω, χωρίς να θεωρείται taboo!!!

Η βουκίτσα μετά από αυτή την ιδέα, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια!!! Επανάσταση!!!

Απολαύστε υπεύθυνα με πολλή αγάπη ;)

2020_Δήμητρα Παπαδοπούλου

---------------------------------------------------------------------------------------------
Source: http://cooky-cook.blogspot.com/
We will need:

1/2 kg of farinap,

Water,

2 teaspoons of salt,

1 pinch of sugar.


Implementation:

Mix all the ingredients in a container and gradually add water, stirring with a wooden spoon, until a dough is formed that will not stick in the end.


Make aluminum foil cones and fill with dough.


For a more professional and uniform result, fill cornet formen coop.


Bake in the oven for 20 minutes at 180-200 ° C.


Remove froma the oven and allow to cool.

Remove from the form.

Cut the bottom surface as straight as possible, and the bread bites are ready!

For the most classy dip in the dishes!!!



History of the idea:

In Greece we are famous for using bread, as an auxiliary to help push food in our plate, or for making delicious dip in our greek extra virgin olive oil that we put in our salads !!

And yet, the savoir vivre would basically condemn it !!!

So I thought of creating a more classy version, which could be worthy of standing in more formal situations, like eating out, without being considered as a taboo !!!

The bread bites after this idea, will never be the same again !!! Revolution!!!


Enjoy responsibly, with a lot of love ;)



2020_Dimitra Papadopoulou






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου