Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Σαλάτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τουρσί πιπερόριζας (τζίντζερ τουρσί) - Salad with green leafy vegetables and pickled ginger

  (In English see below)

(To translate in braille and print,
see below)

Υλικά:

  • 50 γρ. σαλάτα λόλο βέρντε.
  • 50 γρ σαλάτα λόλο ρόσο.
  • 50 γρ. ρόκα.
  • 50 γρ τουρσί πιπερόριζας
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας  ξύδι από μήλο.

Εκτέλεση:

  1. Πλύσιμο και κόψιμο της σαλάτα:
    Πλένουμε πολύ καλά τα διαφορετικά είδη σαλάτας, τα στραγγίζουμε για να μην υπάρχει περίσσεια υγρασίας, τα κόβουμε σε λεπτά κομμάτια και τα αναμιγνύουμε.
  2. Αναμιγνύουμε το αλάτι , το ελαιόλαδο και το ξύδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενιαίο το μίγμα. 
  3. Προσθέτουμε στην σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τελικό στάδιο και σερβίρισμα:
    Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της σαλάτας με τα 50 γρ τουρσί από τζίντζερ και σερβίρουμε

Καλή όρεξη!

Ιστορία της ιδέας:

Μια μέρα επέλεξα να μαγειρέψω φρέσκο σολομό και να τον συνοδεύσω αντί με ρύζι, με σούσι και με μια σαλάτα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά και ελαιόλαδο. Ήταν μια εξαίσια επιλογή. Το μόνο που είχε κάπως επίπεδη γεύση, ήταν η σαλάτα. Το σούσι σχεδόν πάντα συνοδεύεται από τουρσί τζίντζερ και σκέφτηκα να το αναμείξω στη σαλάτα γιατί είχα ένα προαίσθημα ότι θα της πηγαίνει, και πραγματικά η σαλάτα απογειώθηκε σε άλλα επίπεδα!!!


Salad with green leafy vegetables and pickled ginger

Ingredients:

  • 50 g Lollo Verde lettuce
  • 50 g Lollo Rosso lettuce
  • 50 g arugula
  • 50 g pickled ginger
  • Salt (to taste)
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 tablespoon apple cider vinegar

Instructions:

  1. Washing and cutting the salad:

    • Wash the different types of lettuce thoroughly, drain them well to remove excess moisture, cut them into thin pieces, and mix them together.
  2. Mixing the dressing:

    • Combine the salt, olive oil, and vinegar in a bowl and mix until the dressing is well combined.
    • Add it to the salad and mix well.
  3. Final stage and serving:

    • Sprinkle the entire surface of the salad with the 50 g of pickled ginger and serve.

Enjoy your meal! 

Story of the Idea:

One day, I chose to cook fresh salmon and, instead of pairing it with rice, I decided to serve it with sushi and a salad of green leafy vegetables with olive oil. It was an exquisite choice. The only thing that tasted somewhat flat was the salad. Sushi is almost always accompanied by pickled ginger, so I thought of mixing it into the salad because I had a feeling it would complement it well, and indeed, the salad was elevated to another level!!!


TRANSFORM IN BRAILLE
Text of the recipie to transform in Braille (Choose either Czech1-English (UK)1 - English (US)1 - French Grade1and Unified Braille Code 1) via https://www.brailletranslator.org/  download it in .brf ASCII file and be able to print it in a suitable printer:

cookycook
salad with green leafy vegetables and pickled ginger
ingredients
fifty grams lollo verde lettuce
fifty grams lollo Rosso lettuce
fifty grams rocket
fifty grams pickled ginger
salt to taste
two tablespoons olive oil
one tablespoon apple cider vinegar
instructions
wash the different types of lettuce thoroughly
drain them well to remove excess moisture
cut them into thin pieces and mix them together
combine the salt olive oil and vinegar in a bowl and mix until the dressing is well combined
add it to the salad and mix well
final stage and serving
sprinkle the entire surface of the salad with the fifty grams of pickled ginger and serve
enjoy your meal
Story of the idea
one day i chose to cook fresh salmon and instead of pairing it with rice i decided to serve it with sushi and a salad of green leafy vegetables with olive oil
it was an exquisite choice 
the only thing that tasted somewhat flat was the salad
sushi is almost always accompanied by pickled ginger so i thought of mixing it into the salad because i had a feeling it would complement it well
and indeed the salad was elevated to another level


ⓒ31-08-2024 original idea and photo dimitra papadopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου