Θα χρειαστούμε (για δυο μερίδες): (In english see below)
4 πιπεριές Φλωρίνης.
6 μεγάλα καρότα.
2 μεγάλες ντομάτες.
1 μεγάλο κρεμμύδι.
2 πράσινα κολοκυθάκια.
2 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
1 κ.σ. αλάτι.
4 πρέσες πιπέρι.
1 κύβο λαχανικών.
1 μπλέντερ :)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε, προσωπικά προτιμώ ζυλιέν αλλά στη συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει σημασία.
Κόβουμε τις πιπεριές φλωρίνης σε μεγάλα καρέ.
Τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κομμάτια στα 4.
Τα κολοκύθια σε μεγάλα καρέ.
Ρίχνουμε λίγο από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε για λίγη ώρα τις πιπεριές και τα καρότα.
Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να σκεπαστούν τα λαχανικά και ακόμη περισσότερο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα 2 κομμάτια της ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν 15 περίπου λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα καθώς και το κολοκυθάκι.
Μετά από 2 λεπτά, αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα όλα τα κομμάτια από τα κολοκύθια και τα κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε και 3 κουταλιές σούπας από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε και πάλι λίγη ώρα να βράσουν.
Με την τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε όλα τα λαχανικά, τα βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Ή εναλλακτικά χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Τα ρίχνουμε και πάλι στον ζωμό που βράζει στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να δέσει η σούπα!
Καλή όρεξη!
Ιστορία της ιδέας:
Λατρεύω τις σούπες λαχανικών, είναι πολύ μεγάλη μου αγάπη κι ας διάβαζα πολύ mafalda όταν ήμουν μικρή ^_^ (στη mafalda δεν αρέσουν οι σούπες, γιατί κύριε Quino, είναι τόόόσο υπέροχες!!!)
Άνοιξα λοιπόν το ψυγείο με αυτή τη σκέψη.
Αυτό που αντίκρισα ήταν μια παρέλαση από διάφορα λαχανικά που ετοιμαζόταν να κάνουν σάλτο μορτάλε από τα ράφια του ψυγείου για μια δεύτερη ζωή στην κατάψυξη (ώστε να μην πεταχτούν, δεν πετάμε, είμαστε κατά του food waisting, υποστηρίζουμε την αειφορία)!
Ο φούρνος δίπλα στη δουλειά να κάνει χρυσές δουλειές, και τα καημένα τα λαχανικά στο σπίτι να ετοιμάζονται να φουντάρουν, ε όχι! Ε σκέφτηκα ότι είναι κρίμα κι ότι καλό θα ήταν να εμπλουτίσουμε και λίγο τους οργανισμούς μας με βιταμινούλες που τόσο καλό κάνουν!
Τα πήρα λοιπόν και τα έβρασα με τον τρόπο που περιέγραψα και ήταν ένα πολύ νόστιμο πάντρεμα, όπως συμβαίνει συνήθως με όλες αυτές τις σούπες :)
Το κολοκυθάκι το αφαίρεσα στην πορεία για να μην επικαλύψει το άρωμα του τα αρώματα από τα υπόλοιπα λαχανικά, έδωσε απλά μια εσάνς και βζουπ, το έβγαλα!
Όποιος θέλει μπορεί να το προσθέσει στο τέλος στο πιάτο με τη σούπα του και να το φάει κι αυτό :)
2013_Δήμητρα Παπαδοπούλου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need (for two servings):
4 Florine peppers.
6 large carrots.
2 large tomatoes.
1 large onion.
2 green zucchini.
2 tbsp extra virgin olive oil.
1 tsp salt.
4 pepper presses.
1 cube of vegetables.
1 blender :)
Implementation:
Wash all vegetables well.
Peel the carrots and cut them into whatever shape we like, personally I prefer zulien but in this recipe it doesn't matter.
Cut the Florine Peppers into large frames.
Tomatoes and onion in pieces at 4.
The zucchini in large frames.
Pour some of the extra virgin olive oil into a pan and sauté the peppers and carrots for a while.
Add enough water to cover the vegetables and even more.
Add the onion and the 2 pieces of tomato, vegetable cube, salt, pepper and let boil for about 15 minutes.
Then add the rest of the tomatoes as well as the zucchini.
After 2 minutes, remove all pieces of zucchini with a spoon and hold them aside.
Add 3 tablespoons of extra virgin olive oil.
Allow to boil again for a while.
With the colander, remove all the vegetables, put them in the blender and beat well. Or alternatively stroke with the rodblender.
Pour the broth back into the pan and boil until the soup is cooked!
Good appetite!
History of the idea:
I love vegetable soups, it is my great love and if I read mafalda when I was little ^ _ ^ (mafalda doesn't like soups, because Mr. Quino, it is so great !!!)
So I opened the fridge with this thought.
What I saw was a parade of various vegetables that were preparing to melt the fridge shelf for a second life in the freezer (so they don't fly, don't fly, we're against food waisting, we support sustainability)!
The bakery next door to do gold work, and the roasted vegetables at home getting ready to roar, huh! Well I thought it was a shame and that it would be a good idea to enrich our bodies with vitamins that do so well!
So I took them and boiled them in the way I described and it was a very tasty marriage, as is usually the case with all these soups :)
I removed the zucchini along the way so as not to overpower the aromas of the other vegetables, it just gave you an essence and a soup, I took it out!
Anyone can add it to the plate with their soup at the end and eat it too :)
2013_Dimitra Papadopoulou
4 πιπεριές Φλωρίνης.
6 μεγάλα καρότα.
2 μεγάλες ντομάτες.
1 μεγάλο κρεμμύδι.
2 πράσινα κολοκυθάκια.
2 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
1 κ.σ. αλάτι.
4 πρέσες πιπέρι.
1 κύβο λαχανικών.
1 μπλέντερ :)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε, προσωπικά προτιμώ ζυλιέν αλλά στη συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει σημασία.
Κόβουμε τις πιπεριές φλωρίνης σε μεγάλα καρέ.
Τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κομμάτια στα 4.
Τα κολοκύθια σε μεγάλα καρέ.
Ρίχνουμε λίγο από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε για λίγη ώρα τις πιπεριές και τα καρότα.
Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να σκεπαστούν τα λαχανικά και ακόμη περισσότερο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα 2 κομμάτια της ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν 15 περίπου λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα καθώς και το κολοκυθάκι.
Μετά από 2 λεπτά, αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα όλα τα κομμάτια από τα κολοκύθια και τα κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε και 3 κουταλιές σούπας από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε και πάλι λίγη ώρα να βράσουν.
Με την τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε όλα τα λαχανικά, τα βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Ή εναλλακτικά χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Τα ρίχνουμε και πάλι στον ζωμό που βράζει στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να δέσει η σούπα!
Καλή όρεξη!
Ιστορία της ιδέας:
Λατρεύω τις σούπες λαχανικών, είναι πολύ μεγάλη μου αγάπη κι ας διάβαζα πολύ mafalda όταν ήμουν μικρή ^_^ (στη mafalda δεν αρέσουν οι σούπες, γιατί κύριε Quino, είναι τόόόσο υπέροχες!!!)
Άνοιξα λοιπόν το ψυγείο με αυτή τη σκέψη.
Αυτό που αντίκρισα ήταν μια παρέλαση από διάφορα λαχανικά που ετοιμαζόταν να κάνουν σάλτο μορτάλε από τα ράφια του ψυγείου για μια δεύτερη ζωή στην κατάψυξη (ώστε να μην πεταχτούν, δεν πετάμε, είμαστε κατά του food waisting, υποστηρίζουμε την αειφορία)!
Ο φούρνος δίπλα στη δουλειά να κάνει χρυσές δουλειές, και τα καημένα τα λαχανικά στο σπίτι να ετοιμάζονται να φουντάρουν, ε όχι! Ε σκέφτηκα ότι είναι κρίμα κι ότι καλό θα ήταν να εμπλουτίσουμε και λίγο τους οργανισμούς μας με βιταμινούλες που τόσο καλό κάνουν!
Τα πήρα λοιπόν και τα έβρασα με τον τρόπο που περιέγραψα και ήταν ένα πολύ νόστιμο πάντρεμα, όπως συμβαίνει συνήθως με όλες αυτές τις σούπες :)
Το κολοκυθάκι το αφαίρεσα στην πορεία για να μην επικαλύψει το άρωμα του τα αρώματα από τα υπόλοιπα λαχανικά, έδωσε απλά μια εσάνς και βζουπ, το έβγαλα!
Όποιος θέλει μπορεί να το προσθέσει στο τέλος στο πιάτο με τη σούπα του και να το φάει κι αυτό :)
2013_Δήμητρα Παπαδοπούλου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need (for two servings):
4 Florine peppers.
6 large carrots.
2 large tomatoes.
1 large onion.
2 green zucchini.
2 tbsp extra virgin olive oil.
1 tsp salt.
4 pepper presses.
1 cube of vegetables.
1 blender :)
Implementation:
Wash all vegetables well.
Peel the carrots and cut them into whatever shape we like, personally I prefer zulien but in this recipe it doesn't matter.
Cut the Florine Peppers into large frames.
Tomatoes and onion in pieces at 4.
The zucchini in large frames.
Pour some of the extra virgin olive oil into a pan and sauté the peppers and carrots for a while.
Add enough water to cover the vegetables and even more.
Add the onion and the 2 pieces of tomato, vegetable cube, salt, pepper and let boil for about 15 minutes.
Then add the rest of the tomatoes as well as the zucchini.
After 2 minutes, remove all pieces of zucchini with a spoon and hold them aside.
Add 3 tablespoons of extra virgin olive oil.
Allow to boil again for a while.
With the colander, remove all the vegetables, put them in the blender and beat well. Or alternatively stroke with the rodblender.
Pour the broth back into the pan and boil until the soup is cooked!
Good appetite!
History of the idea:
I love vegetable soups, it is my great love and if I read mafalda when I was little ^ _ ^ (mafalda doesn't like soups, because Mr. Quino, it is so great !!!)
So I opened the fridge with this thought.
What I saw was a parade of various vegetables that were preparing to melt the fridge shelf for a second life in the freezer (so they don't fly, don't fly, we're against food waisting, we support sustainability)!
The bakery next door to do gold work, and the roasted vegetables at home getting ready to roar, huh! Well I thought it was a shame and that it would be a good idea to enrich our bodies with vitamins that do so well!
So I took them and boiled them in the way I described and it was a very tasty marriage, as is usually the case with all these soups :)
I removed the zucchini along the way so as not to overpower the aromas of the other vegetables, it just gave you an essence and a soup, I took it out!
Anyone can add it to the plate with their soup at the end and eat it too :)
2013_Dimitra Papadopoulou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου