Θα χρειαστούμε: (In English see below)
1 συσκευασία ρεβίθια.
2 αβγά προαιρετικά.
4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
4 κουταλιές σούπας ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1 κοφτή κουταλιά σούπας θαλασσινό μαγειρικό αλάτι.
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
4 κουταλιές σούπας νερό.
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε βαθύ σκεύος με νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Τα τοποθετούμε στο μπλέντερ και τα κόβουμε μέχρι να προκύψει ένα σχεδόν ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά!
Τοποθετούμε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος της χούφτας μας και τα απλώνουμε στο ταψάκι στο οποίο προηγουμένως τοποθετήσαμε τη λαδόκολλα.
Επάνω σε κάθε ρεβιθομπιφτέκι ρίχνουμε από ένα κουταλάκι νερό.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επάνω επιφάνεια με λίγο ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 160 oC για 45-60 λεπτά περίπου.
Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμοι.
Καλή Όρεξη!
Ιστορία της ιδέας:
Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι απλά συγκλονιστικοί, πεντανόστιμοι, όποιος δεν έχει δοκιμάσει φαλάφελ είναι μια καλή στιγμή να κάνει μια νέα αρχή :)!
Τα φαλάφελ φτιάχνονται από ρεβίθια και είναι τηγανιτά, τα δοκίμασα πρώτη φορά το 2007 στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, σε ένα ταξίδι δέκα ημερών που είχαμε πάει στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, και με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή! Το μαγαζί που τα σέρβιρε είχε την εξής φιλοσοφία, βασικό υλικό μέσα στο ψωμάκι ήταν τα φαλάφελ, και επέλεγες συνοδευτικά υλικά (κυρίως ωμά και βρασμένα λαχανικά) και σος της αρεσκείας από salad μπαρ.
Ήμουν πολύ δύσπιστη στην αρχή όταν μου είπαν τι θα τρώγαμε και δεν πολυήθελα να δοκιμάσω, κι όμως όταν το δοκίμασα με εξέπληξε απίστευτα.
Τα έχω εντάξει στη διατροφή μου από τότε και τα επιλέγω συστηματικά.
Όμως , επειδή προσπαθώ να αποφεύγω τα τηγανιτά όσο το δυνατόν περισσότερο, αποφάσισα να βγάλω μια δική μου πιο υγιεινή συνταγή. Είναι πιο απλή η γεύση, σαφώς, αλλά εξακολουθούν να είναι πεντανόστιμα.
Κι αποτελούν μια καλή εναλλακτική πρόταση για το μαγείρεμα των ρεβιθιών, όταν δεν θέλουμε να φάμε τα κλασσικά ρεβίθια σούπα.
Συνοδέψτε τα με λίγο γκούντα, λίγη γαλλική σαλάτα, λίγη ντομάτα... ή με ο,τι σας λέει η φαντασία σας, π.χ σος γιαουρτίου, ο,τι αγαπάτε...είναι απλά πεντανόστιμα....
Καλή όρεξη!!!
2013_δήμητρα παπαδοπούλου
------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need:
1 packet of chickpeas.
2 eggs optional.
4 tablespoons flour for all uses.
4 tablespoons Greek extra virgin olive oil.
1 chopped red onion.
1 tablespoon sea salt.
1 teaspoon freshly ground pepper.
4 tablespoons chopped parsley.
4 tablespoons water.
Implementation:
Place the chickpeas in a deep pan with water from the previous night.
Place them in the blender and cut them until an almost homogeneous mixture is obtained.
Add all the remaining ingredients and mix well!
Place a piece of oil paste in a pan.
We shape the burgers to the size of our handful and we place them on the baking tray in which we previously placed the oil paste.
Pour a teaspoon of water over each chickpea burger.
Brush the upper surface with a little Greek extra virgin olive oil.
Bake at 160 oC for about 45-60 minutes.
Once browned they are ready.
Good appetite!
History of the idea:
Falafels are just stunning, delicious, anyone who hasn't tried them, this is a good time to make a fresh start :)!
Falafels are made from chickpeas and are fried, I tried them for the first time in 2007 in Barcelona, Spain, on a ten-day trip we went to in late June to early July, and they won me over from the first moment! The shop that served them had the following philosophy, the main ingredients in the bread were the falafels, and you could chose as many accompanying ingredients (mainly raw and boiled vegetables) and sauce of your choice from a salad bar.
I was very skeptical at first when they told me what we were going to eat and I didn't want to try, but when I tried it I was incredibly surprised!
I have included them in my diet since then and I choose them systematically.
But because I'm trying to avoid fried foods as much as possible, I decided to make my own healthier recipe. The taste is simpler, of course, but they are still delicious!!!
And they are a good alternative to cooking chickpeas when we don't want to eat the classic chickpea soups.
Accompany them with a little gouda, a little French salad, a little tomato ... or with what your imagination tells you, yogurt sauce, what you love ... they are just delicious ....
Good appetite!!!
2013_dimitra papadopoulou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου