Θα χρειαστούμε: (In English see below)
Για 2 layers 4 αβγά,
Για 3 layers 6 αβγά,
Για 4 layers 8 αβγά κ.ο.κ...
Δηλαδή 2 αβγά για κάθε layer.
Αλάτι, μία πρέζα για κάθε layer.
Πιπέρι, μία πρέζα για κάθε layer.
Ελαιόλαδο ή βούτυρο, 1/2 κουταλιά σούπας.
Λίγο συμπυκνωμένο γάλα, ένα κουταλάκι γλυκού για κάθε layer.
Ότι υλικά τραβάει η ψυχή μας και νιώθουμε πως ταιριάζουν μεταξύ τους (καπνιστό τυρί, φουαντρέ γαλοπούλα, φρέσκα μανιτάρια, πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, ξερό κρεμμύδι κ.ο.κ)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε ανά 2 τα αβγά σε διαφορετικά σκεύη (γεωβάσεις), προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο συμπυκνωμένο γάλα, ένα από τα υλικά που έχουμε επιλέξει και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λάδι ή βούτυρο, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το πρώτο μείγμα μας.
Αφήνουμε να ψηθεί καλά από τη μια πλευρά, αν είμαστε δεινοί σεφ, γυρνάμε την ομελέτα με το κλασσικό κόλπο στον αέρα, αν όχι, με μια φαρδιά σπάτουλα :)
Αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και την βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο στο τηγάνι μας και προχωράμε με τον ίδιο τρόπο για να ψήσουμε το δεύτερο, τρίτο, κ.ο.κ μείγμα μας με το διαφοετικό κάθε φορά υλικό της επιλογής μας.
Τοποθετούμε τις ομελέτες την μια επάνω στην άλλη π.χ με μια σειρά τύπου: Ομελέτα με πιπεριά, ομελέτα με μανιτάρια, ομελέτα με κυβάκια από καπνιστό τυρί, ομελέτα με κυβάκια από καπνιστή γαλοπούλα.
Την σειρά και τα υλικά τα αφήνω στην δική σας έμπνευση, επίσης μπορείτε ανάμεσα στα επίπεδα των ομελετών να προσθέσετε και κάτι ακόμη, π.χ μια γλυκόξινη σως. Επιλέξτε το ίδιο ενδιάμεσο υλικό για την σύνδεση των επιπέδων (κοινό πεδίο στον attribute table) :)
Καλή Όρεξη!
Ιστορία της ιδέας:
Τα G.I.S. είναι ένα σύστημα λήψης αποφάσεων που διαχειρίζεται διαφορετικά θεματικά επίπεδα. Κι επειδή στην ομελέτα, όταν θέλουμε να κάνουμε μεγάλη ποσότητα με ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα, πρέπει συνήθως να κάνουμε μια λήψη απόφασης σχετικά με το πόσα αβγά και υλικά χωράνε στο τηγάνι ώστε α) να μην κολλήσουν, β) να καταφέρουν να ψηθούν, γ) να βγει όμορφη η ομελέτα και δ) να απογειώνει τη γεύση μας, βρήκα ότι αυτή είναι η βέλτιστη λύση για την πρόληψη της φυσικής καταστροφής της ομελέτας από κάψιμο ή εμφάνιση στραπατσάδας! :)
Καλή σας όρεξη και αποφασίστε με σύνεση τη σειρά των επιπέδων σας!!! Θα σας οδηγήσει σε μια λήψη απόφασης μοναδική, αυτής που θα αντστοιχεί στο συνδυασμό των γεύσεων που ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο σας!!!
Καλή χαρτογράφηση γεύσεων!!!!
2013_Δήμητρα Παπαδοπούλου
Γ.Σ.Π.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
We will need:
For 2 layers 4 eggs,
For 3 layers 6 eggs,
For 4 layers 8 eggs etc ...
That is, in other words, 2 eggs for each layer.
Salt, one pinch for each layer.
Pepper, a pinch for each layer.
Olive oil or butter, 1/2 tbsp.
A little quantity of concentrated milk, a teaspoon for each layer.
The ingredients of our liking, the ones we feel like they fit together ( for example smoked cheese, roast turkey, fresh mushrooms, green pepper, red pepper, dried onion, etc.)
Implementation:
Whisk the eggs in 2 different utensils (geodatabases), add the salt, pepper, concentrated milk, one of the ingredients we have selected and mix.
Pour in a pan the oil or butter, let it burn and pour the first mixture.
Allow it to cook well on one side, if we are master chefs, to bake on both sides, we throw the omelet with the classic way into the air, if not, with a wide spatula :)
Let it cook on the other side and put it on a plate.
We add a little olive oil or butter to our pan again and proceed in the same way to bake our second, third, etc. mix with the different ingredients of our choice.
Place the omelets on top of each other in a series of types for example: Pepper omelette, mushroom omelette, smoked cheese omelette, smoked turkey omelette etc.
I leave the range and materials to your own inspiration, and you can also add in between the omelette levels for example a connecting ingredient, to join and relate, such as a sweet and sour sauce. Select the same intermediate level link material (common field in attribute table) :)
Your G.I.S. Omelette is ready!!!
Good appetite!
History of the idea:
G.I.S is a decision-making system that manages different thematic levels. And because in the omelette, when we want to make a large quantity with a pleasing effect, we usually have to make a decision about how many eggs and ingredients fit into the pan so that they a) don't stick, b) manage to cook, c) come out beautiful omelette and d) boosts our tast, I found this to be the best solution to prevent the natural destruction of the omelette by burning or strapping! :)
Have a good time and decide the order of your levels wisely !!! It will lead you to a unique decision, one that corresponds to the combination of flavors that drain your palate !!!
Good taste mapping !!!!
2013_Dimitra Papadopoulou
G.I.S.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου