Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Παγωμένο γιαούρτι για την Βασιλική!

Θα χρειαστούμε (για 2 μερίδες): (In English see below)
1 γιαούρτι 2% στραγγιστό.
1 γιαούρτι 0% βελουτέ (ή 2%).
1 γεμάτη κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη,
( ή 1 γεμάτη κουταλιά σούπας άχνη ζάχαρη).
2 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ.
Ένα φακελάκι βανίλια σε σκόνη.
Λίγη μαστίχα Χίου (προαιρετικά).


Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να γίνουν σαν αφρόγαλα, προσοχή, θέλουμε να διαλυθεί καλά η καστανή ζάχαρη η οποία είναι πιο δύσκολη στο λιώσιμο από την κρυσταλλική.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ στην κατάψυξη κι όταν παγώσει το μισό, μετά από 1-2 ώρες, χτυπάμε και πάλι καλά.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και περιμένουμε έως ότου παγώσει καλά, 1-2 ώρες ακόμη το πολύ.
Εάν παγώσει πολύ, το αφήνουμε λίγη ώρα εκτός ψυγείου για να μαλακώσει και να μπορούμε να το σερβίρουμε.
Όταν ακόμη είναι μισοπαγωμένο, μπορείτε να το βάλετε μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων, να κόψετε μια μικρή γωνία και να το σερβίρετε σαν σαντιγύ.
Γαρνίρετε με ότι τραβάει η ψυχή σας. Είναι πανεύκολο και γίνεται σε λίγα λεπτά.
Για όσους έχουν παιδιά και αποφεύγουν τα παγωτά κάτι τέτοιο θα τα ξεγελάσει.
Για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, είναι μια τέλεια υγιεινή εναλλακτική για το παγωτό.
Είναι πολύ πολύ δροσιστικό και κάνει καλό στην υγεία!!!

Ιστορία της ιδέας: 
Η φίλη μου η Βασιλική στην Αθήνα, με την οποία σπουδάζουμε μαζί στο παιδαγωγικό τμήμα της ειδικότητάς μας, ήθελε να βγάλω μια συνταγή για παγωμένο γιαούρτι, και σκέφτηκα αυτήν! Ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σου Βασιλική , αν και όπως μου επιβεβαίωσες αργότερα, σου άρεσε πολύ !!!

2012_Δήμητρα Παπαδοπούλου
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We will need (for 2 servings):

1 yogurt 2% strained.

1 yogurt 0% velvet (or 2%).

1 tablespoon brown sugar,

(or 1 tablespoon of powdered sugar).

2 tablespoons evaporated milk.

A sachet of vanilla powder.

A little portion of Greek Chios mastic (optional).


Implementation:

Pour all the ingredients into the mixer and beat very well until they become like frothy milk, be careful, we want the brown sugar, which is more difficult to melt than the crystalline, to dissolve well.

Place the mixture in a bowl in the freezer and when half is frozen, after 1-2 hours, beat well again.

Put it back in the freezer and wait until it freezes well, 1-2 more hours at most.

If it freezes too much, leave it out of the fridge for a while to soften and be able to serve it.

When it is still half frozen, you can put it in a food bag, cut a small corner and serve it as whipped cream.

Garnish with whatever your soul craves. It is very easy and can be done in a few minutes.

For those who have children and avoid ice cream, this will fool them.

For those who care about their diet, it's a perfect healthy alternative to ice cream.

It is very, very refreshing and is good for your health !!!


History of the idea:

My friend Vasiliki in Athens, with whom we study together in the pedagogical department of our specialty, wanted me to make a recipe for iced yogurt, and I came up with this one! I hope I met your expectations Vasiliki, although as you confirmed to me later, you really liked it !!!


2012_Dimitra Papadopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου