Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ροζ ομελέτα








Θα χρειαστούμε (για 2 άτομα):    (In English see below)
  • 4 αβγά
  • 4 Φρέσκα μανιτάρια
  • 1 φέτα γαλοπούλα καπνιστή φουαντρέ
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζωμό από σαλάτα παντζάρι και 
  • Λίγο χυμό λεμόνι.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αβγά.
Από σαλάτα παντζάρι που έχουμε φτιάξει (παντζάρι βρασμένο, αλάτι, ελαιόλαδο, μιλόξυδο), παίρνουμε τρεις κουταλιές της σούπας, τις προσθέτουμε στα αβγά και χτυπάμε.
Έπειτα προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια.
Τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Την γαλοπούλα κομμένη σε κομμάτια
Το Αλάτι και το Πιπέρι.
Ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι (όχι βαθύ αλλά πλατύ) που έχει κάψει το λάδι, προσθέτουμε το μείγμα και το απλώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε.
Τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε την ομελέτα.
Όταν ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά και είναι λίγο ωμή από επάνω, την βάζουμε σε ένα πιάτο.
Η ομελέτα θα είναι ροζ από επάνω, και θα έχει κανονικό χρώμα από κάτω (γι'αυτό δεν πρέπει να την ανακατέψουμε κατά το ψήσιμο, γιατί το κόκκινο χρώμα χάνεται).

Καλή όρεξη!



Ιστορία της ιδέας: Τα παντζάρια δίνουν τόσο ωραίο χρώμα κι εμείς δεν το εκμεταλλευόμαστε καθόλου, κρίμα δεν είναι; Μόνο μια σαλάτα φτιάχνουμε ενώ μπορούμε να προσθέσουμε τον ζωμό τους με ελαιόλαδο σε τόσα φαγητά και να παίξουμε με το χρώμα. Η γεύση ούτως ή άλλως είναι σχεδόν ουδέτερη. Κάπως έτσι σκέφτηκα να αλλάξω το χρώμα στην κλασική ομελέτα, και το αποτέλεσμα ήταν και ωραίο αλλά και νόστιμο!!!

2012_δήμητρα παπαδοπούλου_cooky-cook

We will need (for 2 persons):
  • 4 eggs
  • 4 Fresh mushrooms
  • 1 slice of smoked turkey fountain
  • Parsley
  • Salt
  • Pepper
  • Beetroot salad broth and
  • some lemon juice

Implementation:
Beat the eggs.
From beetroot salad that we have made (boiled beetroot, salt, olive oil, vinegar), we take three tablespoons,mix them with a little lemon juice, add them to the eggs and beat.
Then we add the fresh mushrooms cuted into pieces.
also the parsley chopped.
The turkey cuted into pieces
Salt and Pepper.
Stir.
In a large pan (not deep but wide) that has burned the oil, add the mixture and spread it as much as possible.
Fry over low heat without stirring the omelette.
When it is well cooked on the bottom side and it is a little raw on top, we put it on a plate.
The omelette will be pink on top, and will have a normal color on the bottom (so we should not mix it during baking, because the red color is lost).

Good appetite!



History of the idea: Beetroot gives such a nice color and we do not take advantage of it at all, is not it a pity? We only make one salad while we can add their broth with olive oil to so many foods and play with the color. The taste is almost neutral anyway. Somehow I thought to change the color of the classic omelette, and the result was both nice and delicious !!!

2012_δημητρα παπαδοπούλου_cooky-cook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου