Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Σπιτικό σάντουιτς με κοτομπουκιές.... cooky's

Θα χρειαστείτε:
Πίτα για γύρο (έχει τις μισές θερμίδες από την πίτα τορτίγια).
Μισό κουταλάκι μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά.
Μια φέτα γκούντα.
Ένα φύλλο μαρουλιού ψιλοκομμένο.
3 κοτομπουκιές (τις βρίσκετε έτοιμες στα καταστήματα πώλησης τροφίμων).

Εκτέλεση:
Ψήστε σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι τις κοτομπουκιές, 5 το πολύ λεπτά.
Απλώστε στο μισό τμήμα της πίτας τη μαγιονέζα, όσο όσο πρέπει να είναι, όχι παραπάνω. Η πίτα πρέπει να είναι ωμή ή ψημένη χωρίς λάδι.
Προσθέστε την φέτα γκούντα.
Προσθέστε τις κοτομπουκιές.
Προσθέστε και το μαρούλι που προηγουμένως είχατε ψιλοκόψει.

Καλή σας όρεξη!

Ιστορία της ιδέας: Βρήκα σε κατάστημα πώλησης τροφίμων, πίτες για γύρο, από τοπικό παραγωγό, ολόφρεσκες, οι οποίες είχαν σχετικά χαμηλά λιπαρά. Κι έψαχνα για μπούτια κοτόπουλο αλλά την συγκεκριμένη μέρα δεν έβρισκα παρά μόνο τις κοτομπουκιές, οι οποίες σκέφτηκα πως δεν χρειάζονται έξτρα τηγάνισμα παρά μόνο λίγο ψήσιμο (το γράφει και στις οδηγίες), υπήρχε και μαρούλι στο σπίτι, αλλά και τα υπόλοιπα υλικά (γκούντα και μαγιονέζα) οπότε είπα να δοκιμάσω ένα σπιτικό c..ooky's και ήταν πολύ νόστιμο! Μπορεί επίσης να γίνει και στην τοστιέρα. Μπορούν να μειωθούν οι θερμίδες ακόμη περισσότερο με ένα κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά. fast healthy home food!

Υ.Γ Προσοχή όταν αγοράζετε τις πίτες γιατί δεν έχουν όλες χαμηλές θερμίδες, εξαρτάται από την εταιρία που τις παράγει και κυμαίνονται από 100kcal έως και 270kcal στα 100gr, διαβάστε το πινακάκι με τις θερμίδες στη συσκευασία ώστε να γράφει στα 100gr, 100 kcal, ειδάλλως είναι πολύ παχυντική.
Δήμητρα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου