Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Τορτίγια με μπρόκολο

Θα χρειαστούμε:

πίτα τορτίγια,

λίγο μπρόκολο βρασμένο (4-5 κλαδάκια βρασμένα στο μπρίκι του καφέ),

μια φέτα κίτρινο τυρί,

1 αβγό βραστό,

κάρυ,

αλάτι,

λευκό πιπέρι κατά προτίμηση,

πολύ λίγη μαγιονέζα,

2-3 σταγόνες ελαιόλαδο.


Εκτέλεση:
Αλείφουμε την τορτίγια με λίγη μαγιονέζα, τόση ώστε να υπάρχει ένα απειροελάχιστο στρώμα σε όλη την επιφάνεια.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ποσότητα που να μπορούμε να τυλίξουμε και  να κλείσουμε την τορτίγια.
Προσοχή στην ποσότητα κάρυ, ούτε πολύ ούτε λίγο.


Ιστορία της συνταγής: Ήταν νηστεία και κάτι έπρεπε να βάλω στην τορτίγια, τελικά έβαλα όλα τα παραπάνω και προέκυψε ένα ωραιότατο χορτοφαγικό μπουρίτο με πολύ ωραία γεύση!!!
Δήμητρα Παπαδοπούλου






2 σχόλια:

  1. Πω πω φανταστική ακούγεται, αγαπώ πολύ το μπρόκολο! Συνήθως έχω δοκιμάσει την κλασικη τορτιγια όπως εδώ https://www.everest.gr/krua-sw-tortillas/tortillas/ και δεν περίμενα να δω τόσο διαφορετικά υλικά όπως της δικής σου συνταγής! Μπαίνει άμεσα στα σχέδια για να μαγειρευτεί το συντοότερο δυνατό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ, πράγματι επέλεξα πολύ διαφορετικά υλικά για την συγκεκριμένη και χαίρομαι πολύ που είσαστε του ίδιου γούστου και το παρατηρήσατε!!! Θα περιμένω με χαρά το feed back σας και εύχομαι ειλικρινά να σας ανταμείψει, προσωπικά την αγαπώ πολύ!!! Εύχομαι πολύ καλές γιορτές και θα περιμένω νεότερα μετά την εκτέλεση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή