Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ψωμομπεσαμελόπιτα με κοτόπουλο-Breadbaskel bechamel chiken pie

Θα χρειαστούμε (για ένα μέτριο πυρέξ): (In English and Chinese see below)

  • 4 ποτήρια αλεύρι,
  • 4 ποτήρια γάλα (φρέσκο ή συμπυκνωμένο),
  • 4 αβγά (και λιγότερα αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ),
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι,
  • 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι,
  • 2/3 φλυτζάνας τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
  • 160 γρ τυρί φέτα,
  • 400 γρ στήθος κοτόπουλο,
  • 4 κουταλιές σούπας ανάμεικτα τυριά,
  • Προαιρετικά σουσάμι,
  • Προαιρετικά μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομματάκια με το χέρι (κατά μήκος των ινών).
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι χτυπώντας με σύρμα για να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ταψάκι το οποίο πρώτα έχουμε λαδώσει για να μη κολλήσει το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και σουσάμι.
Επίσης μοσχοκάρυδο.

Ιστορία της ιδέας
Δεν είναι ούτε πίτα, ούτε ψωμί. Το ονόμασα ψωμομπεσαμελόπιτα γιατί καθώς ψήνονται όλα τα υλικά μαζί, προκύπτει ένα αποτέλεσμα που στη γεύση θυμίζει μπεσαμέλ, ειδικά αν προστεθεί και μοσχοκάρυδο.

Μου βγήκε καταλάθος όταν προσπάθησα να κάνω μια κοτόπιτα που κάνει η θεία μου... κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν θυμόμουν καθόλου την συνταγή κι έκανα ότι μου κατέβαινε στο κεφάλι! Τελικά την ξαναέκανα και την ξαναέκανα από τότε, γιατί είναι πανεύκολη και νοστιμότατη!

2012_Δήμητρα Παπαδοπούλου

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We will need (for a moderate pyrex): (In English see below)


  • 4 cups of flour,
  • 4 glasses of milk (fresh or concentrated),
  • 4 eggs (and less if we want to be lighter),
  • 1 tablespoon of salt,
  • 1 teaspoon sweet pepper,
  • 2/3 cup extra virgin olive oil,
  • 160 g of feta cheese,
  • 400 g chicken breast,
  • 4 tablespoons of mixed cheeses,
  • Optional sesame seeds,
  • Optional nutmeg.


Implementation:

Boil the chicken breast and cut into chunks by hand (along the fibers).

In a large bowl, put the milk.

Slowly pour the flour and stir with wire so it does not clot.

Add the eggs beaten.

Add the rest of the ingredients and mix.

Pour the mixture into a pyrex pan that we have lubricated first to prevent the mixture from sticking.

Bake at 150 degrees for 45 minutes.

Optionally we can add sesame.

Also nutmeg.

History of the idea
It is neither pie nor bread. I called it breadbaskel bechamel chicken pie because, as all the ingredients are cooked together, it results in a taste that resembles béchamel, especially if nutmeg is added.

Ιt came out from a mistake when I tried to make a chicken pie that my aunt makes ... at some point I realized that I didn't remember the recipe at all and i was just improvising with what was caming to my brain! But i liked the result so much and finally I did it again and again since then, because it is so easy and delicious!


2012_Dimitra Papadopoulou

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
我們將需要(對於適中的耐熱玻璃):


  • 4杯麵粉,
  • 4杯牛奶(新鮮或濃縮),
  • 4個雞蛋(如果想減輕重量,則減少),
  • 1湯匙鹽,
  • 1茶匙甜椒,
  • 2/3杯特級初榨橄欖油,
  • 160克羊乳酪,
  • 400克雞胸肉
  • 4湯匙什錦奶酪,
  • 可選芝麻
  • 可選肉荳蔻。



執行

煮雞胸肉,然後用手切成塊狀(沿著纖維切成薄片)。

在一個大碗裡放牛奶。

將麵粉慢慢倒在金屬絲上,以防止其沸騰。

加入打好的雞蛋。

添加其餘成分並混合。

將混合物倒入我們首先潤滑的耐熱玻璃鍋中,以防止混合物粘附。

在150度下烘烤45分鐘。

可選地,我們可以添加芝麻。

還有肉荳蔻。


想法的歷史

它既不是餡餅也不是麵包。我之所以稱它為麵包起司派,是因為所有成分都一起煮製而成,它的味道類似於貝沙梅爾,尤其是添加肉荳蔻的時候。


當我試圖做一個姨媽做的雞時,我感到非常沮喪……有一次,我意識到我根本不記得這個菜譜了,我以為它就在我頭上!從那時起,我終於一次又一次地做到了,因為它是如此的簡單和美味!


2012_Dimitra Papadopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου