Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ροζ σάλτσα για ζυμαρικά

Θα χρειαστούμε (για δυο άτομα):
4 μεγάλα παντζάρια.
1/2 ματσάκι μαϊντανό.
1/2 σκελίδα σκόρδο.
1/2 κουταλιά σούπας αλάτι.
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι.
2 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
80 γρ τυρί φέτα (περίπου όσο 2 σπιρτόκουτα).
Ζυμαρικά της αρεσκείας μας, μισή συσκευασία.


Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη σκελίδα και την πετάμε.
Προσθέτουμε τα παντζάρια τα οποία έχουμε βράσει (ή έχουμε αγοράσει έτοιμα βρασμένα) και κόψει σε πολύ μικρά καρέ.
Σωτάρουμε για λίγη ώρα και έπειτα προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο αν χρειαστεί.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μαζί έως ότου εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό.
Προσθέτουμε το μαϊντανό πλυμένο και ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε ξανά μισό ποτήρι νερό.
Όταν δέσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού το λάδι.

Σε 2 όμορφα πιάτα της αρεσκείας μας τοποθετούμε από μια μερίδα μακαρόνια, στο κέντρο από 2 κουταλιές σούπας ροζ σάλτσα, διακοσμούμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Σερβίρουμε σε δυο κολονάτα ποτήρια κρασιού, δροσερό ημίξηρο (δηλαδή ημίγλυκο) ροζέ και απολαμβάνουμε το γεύμα μας με όμορφη μουσική.

Καλή όρεξη!

Ιστορία της συνταγής: Είχα αγοράσει εκείνα τα έτοιμα βρασμένα παντζάρια τα οποία στεκόταν περήφανα στο ψυγείο μου αλλά δεν είχα και διάθεση να τα κάνω σαλάτα... κι έτσι σκέφτηκα την σαλάτα να την κάνω σάλτσα για ζυμαρικά...! Την έχω κάνει πολλές φορές και πάντα μας αρέσει πολύ... απλή, γρήγορη και... ροζ!!!! Τι άλλο να θέλει κανείς;!!!

2012_Δήμητρα Παπαδοπούλου

We will need (for two persons):

4 large beetroots.
1/2 bunch of parsley.
1/2 clove of garlic.
1/2 tablespoon of salt.
1/2 teaspoon, pepper.
2 tablespoons extra virgin olive oil.
80 grams of feta cheese (about 2 matchboxes).
Pasta of our choice, half pack.

Implementation:
Pour the olive oil into a deep pan and sauté the garlic. Then remove the clove and throw it away.
Add the beetroots that we have boiled (or bought ready cooked) and cut into very small frames.
Season for a while and then add half a cup of water, salt and pepper.
Add olive oil if needed.
Let the ingredients boil together until almost all of the water evaporates.
Add the parsley washed and chopped.
Add half a glass of water again.
When the mixture is stuck, add the slice into small pieces and mix.

Boil the pasta in salted water at the suggested time on the package, then remove it from the fire, strain and rinse with cold water.

Pour 2 tablespoons of extra virgin olive oil into the saucepan and spaghetti, stir well to get the oil all over.

In 2 beautiful dishes of our liking we place a portion of macaroni, in the center of 2 tablespoons pink sauce, decorated with a little fresh parsley.

Serve in two wine glasses, cool semi-sweet rosé and enjoy our meal with beautiful music.

Good appetite!

Recipe History: I had bought those ready-cooked beetroots that proudly stood in my refrigerator but I did not have any mood to make them salad ... so I thought of the salad to make her pasta sauce ...! I have done it many times and we always like it very much... simple, fast and ... pink !!!! What else to want ?!

2 σχόλια: