Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πράσινο τσάι με γλυκό κουταλιού

Θα χρειαστούμε:
Πράσινο τσάι (αποξηραμένα φύλλα και όχι φακελάκι)
Γλυκό του κουταλιού (οποιοδήποτε της αρεσκείας μας)
Στυμμένο λεμόνι (προαιρετικά).

Εκτέλεση:
Βράζουμε 3-5 φυλλαράκια πράσινου τσαγιού (ομοίως μπορούμε να βράσουμε οποιοδήποτε βότανο της αρεσκείας μας όπως π.χ  ιβίσκο που είναι λίγο πιο ξινός, μαύρο τσάι που είναι πιο δυνατό, τίλιο που είναι πιο απαλό στη γεύση κ.ο.κ).
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού της αρεσκείας μας μέσα στο τσάι αντί για ζάχαρη.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Προαιρετικά προσθέτουμε στυμμένο λεμόνι και μια φέτα λεμονιού.

Με προσθήκη πάγου μετατρέπεται σε δροσιστικό κρύο τσάι.
Πίνουμε το τσάι και όταν τελειώσει τρώμε το γλυκό που έχει απορροφήσει το άρωμα του τσαγιού.
Ένα τελείως διαφορετικός συνδυασμός ανάμεσα στο τσάι και το γλυκό του κουταλιού, θα το λατρέψετε!

Δημιουργήστε τον δικό σας αγαπημένο συνδυασμό όπως πράσινο τσάι με γλυκό περγαμόντο, ιβίσκο με γλυκό κεράσι, τίλιο με γλυκό σύκο, χαμομήλι με γλυκό νεραντζάκι...

Ιστορία της ιδέας: Κατά βάση το τσάι το πίνω σκέτο, και με μέλι κατά καιρούς, δεν συμπαθώ τη ζάχαρη στα ροφήματα... μια μέρα βλέπω στο ντουλάπι ένα γλυκό του κουταλιού... (άσχετο αλλά τα γλυκά του κουταλιού δεν σας δίνουν μια αίσθηση ότι ποτέ δεν κολλάει να τα φάτε;;) και μόλις είχα βράσει ένα φοβερό πράσινο τσάι. Μου έκανε κλικ λοιπόν το γλυκό μου γλυκό του κουταλιού, ότι θα ήταν ωραίο να αντικαταστήσει τη ζάχαρη που δεν μου αρέσει καθώς και το μέλι που έχει πολύ συγκεκριμένη γεύση και την είχα βαρεθεί... και τελικά το γλυκό μου γλυκό του κουταλιού του πήγε πολύ του τσαγιού και εγένετο συνδυασμός!!!!!!!
Δήμητρα Παπαδοπούλου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου